10:33 04.06.2015

У четвер Апеляційний суд розгляне скаргу захисту заарештованого російського спецназівця Єрофєєва – адвокат

2 хв читати
У четвер Апеляційний суд розгляне скаргу захисту заарештованого російського спецназівця Єрофєєва – адвокат

Апеляційний суд Києва близько полудня в четвер розгляне скаргу захисту арештованого військовослужбовця Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва на обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, водночас його адвокат наполягатиме на перенесенні засідання.

Як розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Є. Єрофєєва Оксана Соколовська, її апеляцію на запобіжний захід розглядатимуть одночасно з розглядом скарги адвоката Валентина Рибіна, що оскаржує в апеляції визначення райсуду про обрання запобіжного заходу у зв'язку з тим, що його не допустили до справи як адвоката Є. Єрофєєва.

"Мене ніхто про це офіційно не повідомив. Доставки Єрофєєва до суду не буде, також не проводитиметься і відеоконференція. Я наполягатиму на перенесенні розгляду скарги", - повідомила О. Соколовська агентству в середу вранці.

За її словами, початок розгляду обох скарг призначено на 11.45 четверга.

Як повідомлялося, російський офіцер ГРУ Олександр Александров і капітан ГРУ Євген Єрофєєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу м. Щастя (Луганська обл.) при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє дістали поранень. Одного із затриманих було поранено в руку, іншого - в ногу. Затримані були переведені в Київ до Головного клінічного шпиталю Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції; стан здоров'я Є. Єрофєєва оцінювався як задовільний, О. Александрова – як середній між задовільним і середнього ступеня тяжкості.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що Україна вважає затриманих у Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Є. Єрофєєва і сержанта О. Александрова терористами, але надасть їм всю необхідну правову та медичну допомогу.

В. Рибін оскаржує постанову райсуду про обрання запобіжного заходу у зв'язку з тим, що його не допустили до справи як адвоката Є. Єрофєєва.

Водночас у середу О. Соколовська заявила агентству, що не розуміє причин подання такої скарги колегою. "Цей адвокат не є процесуальною особою. Мій підзахисний написав заяву про те, що не підтримує апеляційної скарги В. Рибіна. І цю заяву буде озвучено завтра на засіданні апеляційного суду", - додала захисник Є. Єрофєєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА