14:54 04.06.2015

Розгляд апеляції російського спецназівця Єрофєєва перенесено на 10 червня

2 хв читати
Розгляд апеляції російського спецназівця Єрофєєва перенесено на 10 червня

Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги захисту арештованого військовослужбовця Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва на обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою на 10 червня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення в четвер на засіданні прийняв суд. Розгляд справи перенесено на 15.15 10 червня. Суд мотивував перенесення розгляду апеляції тим, що Є. Єрофєєва не було доправлено на судове засідання.

Згідно з рішенням Апеляційного суду, російського спецназівця мають доправити на наступне судове засідання, це має забезпечити сторона обвинувачення.

Як і очікувалося, адвокат Є. Єрофєєва Оксана Соколовська під час засідання заявила клопотання про відмову її підзахисного від адвокатських послуг Валентина Рибіна

У свою чергу, присутній на засіданні В. Рибін пояснив, що його найняла дружина Є. Єрофєєва. Водночас адвокат проінформував, що з арештованим спецназівцем він не спілкувався.

Як повідомлялося, російський офіцер ГРУ Олександр Александров і капітан ГРУ Євген Єрофєєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу м. Щастя (Луганська обл.) під час спроби захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє дістали поранень. Одного із затриманих було поранено в руку, іншого - в ногу. Затримані були переведені в Київ в Головний клінічний шпиталь Міноборони. 29 травня їм були зроблені планові операції; стан здоров'я Є. Єрофєєва оцінювався як задовільний, О. Александрова – як середній між задовільним і середнього ступеня тяжкості.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що Україна вважає затриманих в Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Є. Єрофєєва і сержанта О. Александрова терористами, але надасть їм всю необхідну правову та медичну допомогу.

В. Рибін оскаржує постанову райсуду про обрання запобіжного заходу у зв'язку з тим, що його не допустили до справи як адвоката Є. Єрофєєва.

Водночас, у середу О. Соколовська заявила агентству, що не розуміє причин подання такої скарги колегою. "Цей адвокат не є процесуальною особою. Мій підзахисний написав заяву про те, що не підтримує апеляційну скаргу В. Рибіна. І цю заяву буде озвучено завтра на засіданні апеляційного суду", - додала захисник Є. Єрофєєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

Amnesty International засудила Росію за використання касетних боєприпасів проти мирного населення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА