18:06 05.06.2015

У четвер спостерігалася підвищена інтенсивність стрілянини поблизу Донецька, біля Маріуполя і Луганська було спокійно - ОБСЄ

2 хв читати
У четвер спостерігалася підвищена інтенсивність стрілянини поблизу Донецька, біля Маріуполя і Луганська було спокійно - ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ спостерігала збільшення порушень режиму припинення вогню навколо донецького аеропорту 4 червня, повідомляється в звіті ОБСЄ щодо ситуації на сході України.

"З 09:30 до 17:00, перебуваючи в точці спостереження СЦКК на центральному вокзалі Донецька, СММ чула загалом 352 вибухів як вхідного, так і вихідного вогню артилерії, мінометів і автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї і важких кулеметів", - йдеться у звіті, опублікованому на офіційному сайті ОБСЄ.

При цьому в СММ зазначають, що ситуація залишалася спокійною в Маріуполі, але між 19:00 і 19:35 були чутні вибухи поблизу с. Широкиного. Також загалом залишалася спокійною загальна ситуація в Луганській області, але на позиціях близько с. Трьохізбенка було чути 150 вихідних вибухів у 10-15 км на південний захід від місця спостереження.

Крім того, СММ ОБСЄ відвідала всі чотири місця утримання відведеного згідно з Мінським домовленостями важкого озброєння з контрольованої урядом сторони, проте двох з них була відзначена брак раніше описаної важкої зброї (4 122-міліметрових РСЗВ БМ-21 "Град"). Ще до одного місця СММ без жодних причин не було надано доступ. Про відвідування місць утримання відведеної техніки на стороні, контрольованої бойовиками, у звіті не повідомляється.

При цьому в ОБСЄ зазначають, що СММ продовжувала спостерігати переміщення техніки,що підлягає відведенню, з обох сторін від лінії розмежування. "В областях, контрольованих "ЛНР", СММ спостерігала гармату (122 мм Д-30) на буксирі військової вантажівки. В областях, контрольованих "ДНР" було помічено 17 основних бойових танків і три зенітні гармати. У контрольованих урядом районах СММ бачила десять повністю завантажених РСЗВ (8 220-мм "Ураган" та 2 300-мм "Смерч"), одну систему зенітну систему (SA-8 "Гекон"), два протитанкові гармати та один основний бойовий танк", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в м. Мар'їнка Донецької області СММ з допомогою БПЛА спостерігала одую самохідну гаубицю та палаючі будинки, і ще чотири самохідні гаубиці на південний захід від міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА