12:19 09.06.2015

Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб "Львівобленерго" за незаконне відключення електроенергії КП "Бориславводоканал"

2 хв читати
Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб "Львівобленерго" за незаконне відключення електроенергії КП "Бориславводоканал"

Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб "Львівобленерго" за незаконне відключення електроенергії КП "Бориславводоканал", повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Як зазначено в повідомленні, кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Підставою для відкриття кримінальної справи стали результати перевірки, під час якої з’ясувалося, що посадові особи "Львівобленерго" незаконно припиняли енергопостачання "Бориславводоканала" і тим самим завдали значної шкоди охоронюваним правам і свободам громадян та юридичних осіб. Йдеться про порушення ст. 6 закону України "Про питну воду та питне водопостачання", згідно з якою заборонено відключати від систем енергопостачання об'єкти питного водопостачання та водовідведення, оскільки вони є об'єктами життєзабезпечення та мають стратегічне значення.

За даними прокуратури, під час останніх відключень електрики на об'єктах "Бориславводоканала" без водопостачання залишались 10 шкіл, 20 дитсадків, 9 лікувальних і 20 санаторно-курортних установ і 8 тисяч споживачів, які проживають у багатоквартирних будинках.

Було встановлено, що представники "Львівобленерго" не брали до уваги факт, що "Бориславводоканал" вживав заходів щодо погашення заборгованості – останній платіж на 162 тис грн було проведено 3 червня. Крім того, підприємство пропонувало розстрочити наявну заборгованість.

Як повідомлялося раніше, прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб комунального підприємства "Бориславводоканал" за умисне зловживання службовим становищем. Як стверджують у прокуратурі, дії посадових осіб завдали "Бориславводоканалу" майнову шкоду на суму понад 1,5 млн грн. У зв'язку із заборгованістю на суму близько 1,5 млн грн "Львівобленерго" протягом кількох останніх місяців неодноразово припиняв постачання електроенергії КП "Бориславводоканал", внаслідок чого місто за кілька тижнів залишався без центрального водопостачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА