14:11 09.06.2015

"Автомайдан" мітингував під Апеляційним судом, очікуючи подання стосовно С. Клюєва

2 хв читати
"Автомайдан" мітингував під Апеляційним судом, очікуючи подання стосовно С. Клюєва

Представники неурядової організації "Автомайдан" у вівторок біля будівлі Апеляційного суду Києва провели попереджувальну акцію у зв'язку з тим, що, за їхнею інформацією, в Апеляційний суд може надійти найближчим часом подання про обрання запобіжного заходу позафракційному народному депутату Сергію Клюєву.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", представники "Автомайдану" поспілкувалися з в. о. голови Апеляційного суду Антоном Чернушенком. Той пояснив присутнім, що такого подання в Апеляційному суді немає і бути не може, оскільки навіть якщо воно і з'явиться, то буде направлено до суду першої інстанції.

"У нас є інформація, що надійде подання стосовно Клюєва", - сказали представники "Автомайдану". На це А. Чернушенко відповів: "У мене немає такої інформації. І якщо таке подання надійде, то не в Апеляційний суд, а в суд першої інстанції – Печерський або Шевченківський районний суд".

У Генеральній прокуратурі України агентству повідомили, що поки що немає ніякої інформації про можливу підготовку подання про обрання С. Клюєву запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 12 травня генпрокурор Віктор Шокін вніс до парламенту подання про зняття недоторканності з С. Клюєва у зв'язку з підозрою його у скоєнні кримінальних злочинів по 4 ч. і 190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

3 червня Верховна Рада дала згоду на притягнення С. Клюєва до кримінальної відповідальності. Того ж дня парламентарій намагався полишити межі України через аеропорт "Бориспіль", але його не пропустили працівники Держприкордонслужби.

4 квітня Ц. Клюєв не прийшов на допит, після чого Служба безпеки України почала його розшук на території України за дорученням Генеральної прокуратури. У МВС внесли дані про розшук нардепа до обліку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА