16:12 09.06.2015

Пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" сталася через непередбачену ізотермічну реакцію під час кустарного виробництва бензину – директор "А-95"

1 хв читати
Пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" сталася через непередбачену ізотермічну реакцію під час кустарного виробництва бензину – директор "А-95"

Пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області сталася через непередбачувану хімічну реакцію при кустарному виробництві бензину на цьому об'єкті, заявляє директор консалтингової групи "А-95" (Київ) Сергій Куюн із посиланням на власні джерела.

"За моїми останніми даними, вони ("БРСМ-Нафта" - ІФ) випробовували нові компоненти для кустарного виробництва бензину і отримали непередбачувану ізотермічну реакцію. В результаті стався розрив шланга, а далі вже - потрапляння під двигун (про який говорив секретар РНБО Олександр Турчинов)", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За даними С. Куюна, вже потім з'ясувалося, що на нафтобазі немає ні пожежних водойм, ні піноутворювачів.

"Ще рік тому я говорив, що причиною вибуху на АЗС "БРСМ-Нафта" в Переяславі, внаслідок якого чотири людини загинуло і п'ятеро покалічені, стали порушення вимог безпеки при будівництві станції. У результаті ніхто не відповів за це, ніхто не сів у в'язницю... Через рік ми отримали трагедію набагато серйознішу за масштабами і наслідками. Що ще має статися, щоб влада почала серйозніше ставитися до галузі загалом і до кустарного виробництва палива, зокрема?", - резюмував директор "А-95".

Як повідомлялося, Кабмін зібрав на 14.30 екстрене засідання у зв'язку з пожежею на нафтобазі під Києвом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА