11:47 10.06.2015

Кількість шкідливих речовин у повітрі через пожежу на нафтобазі поблизу Києва не перевищує норми - директор департаменту екології Київської ОДА

2 хв читати
Кількість шкідливих речовин у повітрі через пожежу на нафтобазі поблизу Києва не перевищує норми - директор департаменту екології Київської ОДА

Обсяги викидів шкідливих речовин в атмосферу у зв'язку з пожежею на нафтобазі у Васильківському районі Київської області не перевищують норми, заявляє директор департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації Володимир Циба.

"Було проведено нараду екологічного штабу, і, за даними аналізу на 8:00, ситуація стабільна, викиди не перевищують норми", - сказав він журналістам у вівторок на місці події.

В.Циба спростував заяви громадських організацій, які, за його словами, нагнітають ситуацію, і заяву київської міської влади, що в столиці перевищені допустимі норми.

"Тут же це більше ситуація через загазованість і стан у Києві, який до сьогоднішньої ситуації не має відношення", - сказав він.

Директор департаменту екології Київської ОДА повідомив, що з прилеглих сіл надходять скарги від громадян на те, що у них виникають алергічні прояви та утруднення дихання.

"Звісно, ці питання виникатимуть, тому що якісь викиди в атмосферу є. І прохання до людей дещо обмежити пересування, перебування на вулиці або тоді забезпечити себе пов'язками", - зазначив він.

У свою чергу виконувач обов'язків головного санітарного лікаря Київської області Олександр Чепурний зазначив, що станом на 9:00 середи перевищення забруднення атмосферного повітря основними інгредієнтами, які виділяються під час горіння нафтопродуктів, не зафіксовано, показники на рівні 20-30% від гранично допустимої концентрації для повсякденного життя.

"Відзначається певне наростання, але воно значно менше за гранично допустиму концентрацію, в межах сотих показників", - пояснив він.

О.Чепурний також повідомив, що в середу було відібрано проби ґрунту на вміст солей важких металів, результати будуть до кінця дня четверга.

В. о. головного санлікаря області зазначив, що після виникнення цієї ситуації розпочався моніторинг Васильківського району, нині його здійснюють у населених пунктах Київської області, зокрема у Василькові, Білій Церкві, Фастові, Боярці та прилеглих до Києва територіях.

О.Чепурний також зазначив, що дим не йшов у напрямку столиці, тому в Києві не може бути перевищення показників забруднення повітря у зв'язку з виниклою надзвичайною ситуацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА