13:29 10.06.2015

Дані про найбільш забруднені території після пожежі на нафтобазі поблизу Києва будуть відомі за тиждень - головний санлікар Києва

2 хв читати
Дані про найбільш забруднені території після пожежі на нафтобазі поблизу Києва будуть відомі за тиждень - головний санлікар Києва

Інформація про те, які території Київської області найбільше постраждають від пожежі на нафтобазі у Васильківському районі, стане відома не раніше ніж за тиждень, повідомив головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

"На сьогодні цього не можна сказати, тому що це детальний щоденний моніторинг, який буде представлено, можливо, наступного тижня - через десять днів, коли ми знатимемо, куди ця хмара осіла й де це забруднення посіяне", - заявив О.Рубан під час прямої телефонної лінії в газеті "Комсомольская правда в Украине" в середу.

"На сьогодні висновків про забруднені території ми не можемо зробити, детальну експертизу здійснюватиме Державна санепідслужба та Екологічна інспекція, і поради буде надано потім", - додав він.

За словами головного санлікаря, безпосередньо біля епіцентру може й не бути забруднення, тому що "всі забруднюючі речовини виходять у шари атмосфери, потім із повітрям, хмарою осідають у будь-яких інших місцях". "Тому у Васильківському районі все може бути благополучно", - спрогнозував він.

О.Рубан також зазначив, що інформацію про забруднення відкритих водойм продуктами горіння на території області також буде оприлюднено після детальної експертизи.

Він пояснив, що після великих пожеж випадає так званий сажовий дощ, який може пошкодити вирощувані овочі, фрукти, ягоди, гриби в лісах, наголосивши, що на організовані ринки забруднені продукти не потраплять, проте не виключено, що їх продаватимуть у місцях несанкціонованої торгівлі.

Головний санлікар столиці нагадав, що Київська СЕС розпочала забір проб у додаткових шести точках на території міста і виявила перевищення допустимих норм вмісту продуктів горіння в атмосфері у 2,5-6 раза, хоча зазвичай ці норми перевищені не більше ніж удвічі.

Водночас, за його словами, це перевищення може бути обумовлене й великою кількістю автотранспорту в Києві.

Лікарі радять пити більше води, намагатися менше перебувати на вулиці, робити вологе прибирання в приміщеннях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА