13:29 10.06.2015

Дані про найбільш забруднені території після пожежі на нафтобазі поблизу Києва будуть відомі за тиждень - головний санлікар Києва

2 хв читати
Дані про найбільш забруднені території після пожежі на нафтобазі поблизу Києва будуть відомі за тиждень - головний санлікар Києва

Інформація про те, які території Київської області найбільше постраждають від пожежі на нафтобазі у Васильківському районі, стане відома не раніше ніж за тиждень, повідомив головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

"На сьогодні цього не можна сказати, тому що це детальний щоденний моніторинг, який буде представлено, можливо, наступного тижня - через десять днів, коли ми знатимемо, куди ця хмара осіла й де це забруднення посіяне", - заявив О.Рубан під час прямої телефонної лінії в газеті "Комсомольская правда в Украине" в середу.

"На сьогодні висновків про забруднені території ми не можемо зробити, детальну експертизу здійснюватиме Державна санепідслужба та Екологічна інспекція, і поради буде надано потім", - додав він.

За словами головного санлікаря, безпосередньо біля епіцентру може й не бути забруднення, тому що "всі забруднюючі речовини виходять у шари атмосфери, потім із повітрям, хмарою осідають у будь-яких інших місцях". "Тому у Васильківському районі все може бути благополучно", - спрогнозував він.

О.Рубан також зазначив, що інформацію про забруднення відкритих водойм продуктами горіння на території області також буде оприлюднено після детальної експертизи.

Він пояснив, що після великих пожеж випадає так званий сажовий дощ, який може пошкодити вирощувані овочі, фрукти, ягоди, гриби в лісах, наголосивши, що на організовані ринки забруднені продукти не потраплять, проте не виключено, що їх продаватимуть у місцях несанкціонованої торгівлі.

Головний санлікар столиці нагадав, що Київська СЕС розпочала забір проб у додаткових шести точках на території міста і виявила перевищення допустимих норм вмісту продуктів горіння в атмосфері у 2,5-6 раза, хоча зазвичай ці норми перевищені не більше ніж удвічі.

Водночас, за його словами, це перевищення може бути обумовлене й великою кількістю автотранспорту в Києві.

Лікарі радять пити більше води, намагатися менше перебувати на вулиці, робити вологе прибирання в приміщеннях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА