13:48 10.06.2015

Взводно-опорні пункти навколо Маріуполя готові на 75% - генпідрядник

2 хв читати
Взводно-опорні пункти навколо Маріуполя готові на 75% - генпідрядник

Оборонні споруди навколо Маріуполя (Донецька область) готові на 75%, заявляє генеральний директор будівельно-монтажної фірми "Азовстальбуд" Олександр Панасенко.

"Є проблеми, за деякими взводно-опорними пунктами не виконано роботи. Але 75% роботи вже виконано, основні. Зокрема, виконано всі земельні роботи під споруди - окопи, перекриття, бліндажі, змонтовано залізобетонні конструкції для укриття особового складу. Вже триває обсипання та валкування цих споруд. На 50% не виконано роботи, пов'язані з лісом", - сказав він журналістам.

О.Панасенко розповів, що в середньому на зведення одного взводно-опорного пункту (ВОП) нормативами передбачено до двох місяців, проте фахівці компанії зводять їх у середньому близько 30 днів.

"На будівництві одночасно задіяні понад 50 людей. Згідно з випробуваннями, проведеними в Житомирі, такий ВОП витримує пряме потрапляння від великоствольної артилерії", - зазначив він, додавши, що "проекти та розташування - це прерогатива військових, ми здійснювали лише будівельні роботи".

Водночас директор ТОВ "Гіпромез" (Інститут з проектування металургійних заводів) Володимир Андреєв наголосив, що в цьому випадку було багато бюрократичних моментів. "У нас в країні АТО, а ми користуємося цивільними кодексами, починаючи від дозволу на будівництво, погодження, експертизи проектно-кошторисної документації. На організацію цих справ іде багато часу, а на власне будівництво залишають місяць", – зазначив він.

"Договір офіційно було підписано 6 травня, тобто офіційно активна фаза будівництва триває лише місяць", - наголосив він.

Коментуючи на прохання журналістів ситуацію із зауваженнями керівництва країни щодо ходу зведення фортифікаційних споруд у Донецькій області, О.Панасенко сказав: "Можливо, президент недостатньо поінформований про всю ситуацію".

Він також наголосив, що і підприємство, і зведені об'єкти готові до можливих перевірок.

"За ту роботу, яку ми виконуємо, ми відповідаємо. На кожному етапі цього процесу ми були готові до перевірок", - зазначив гендиректор компанії.

Він також розповів, що під час зведення ВОП навколо Маріуполя ніяких конфліктів із головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександром Кіхтенком не було.

"Він нам дуже допомагав. Чому розгорається конфлікт - я не знаю", - зазначив О.Панасенко.

Пізніше відсутність конфліктів під час зведення фортифікацій у секторі "М" журналістам підтвердив і О.Кіхтенко.

"Це привід для якихось розмов, зокрема й про відставку. За своїми посадовими обов'язками голова адміністрації абсолютно не відповідає за створення оборонних споруд. Це завдання Міноборони. Так, ми надаємо допомогу, і я вважаю - ефективно", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА