17:24 10.06.2015

Затримані із стрільбою в Києві є кур'єрами конвертцентру з обігом 1,5 млрд грн, триває вилучення грошей і затримання інших членів банди - Аваков

2 хв читати
Затримані із стрільбою в Києві є кур'єрами конвертцентру з обігом 1,5 млрд грн, триває вилучення грошей і затримання інших членів банди - Аваков

Затримані біля станції метро "Арсенальна" в Києві в середу особи є кур'єрами злочинної групи, підозрюваної в організації центру конвертації через фіктивні фірми і розкраданні коштів через "Прайм-Банк", заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Йдеться про викриття банди, підозрюваної в розкраданні, організованому з "Прайм-Банку" суми 169,8 млн грн, а також в організації безподаткового "прокачування" готівки через фіктивні фірми центру конвертації з обігом близько 1,5 млрд (!) грн. Сьогодні сталося затримання кур'єрів цієї злочинної групи, які розвозили по Києву "відмиті" гроші", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За словами міністра, в машині, якою переміщувалися затримані кур'єри, вилучено зброю і 500 тис. грн. "Тривають обшуки у банку і ще за 8 адресами дислокації учасників групи. Вилучають значно більші суми грошей і затримують учасників злочинної схеми", - розповів А.Аваков.

Він також зазначив, що стрільба по колесах автомобіля, який намагався втекти, - це "крайній захід, але сьогодні він був потрібен". "Іншого для знахабнілого криміналітету не буде. Урок казнокрадам і зухвалим "бикам", що крутяться біля криміналітету з великими грошима, вкраденими у держави. Гроші до бюджету, шахраїв - у в'язницю!" - додав міністр.

За словами А.Авакова, ця операція була проведена спільно силами МВС і Генпрокуратури й "трохи пізніше буде висвітлена детальніше".

На офіційному сайті прокуратури Києва в середу повідомляється про здійснення досудового розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за фактом розкрадання грошових коштів одного із столичних банків за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, здійснене в особливо великих розмірах або організованою групою).

"Сьогодні в рамках розслідування цього кримінального провадження на підставі судових постанов правоохоронці провели низку слідчих дій. А саме: обшуки за місцем роботи, проживання, а також в автомобілях осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину. Під час слідчих дій, які відбувалися біля станції метро "Арсенальна", один з фігурантів кримінального провадження з метою уникнення обшуку його автомобіля намагався втекти. Співробітники спецпідрозділу міліції зробили постріли по колесах авто, щоб зупинити його. Чоловіка затримано. Постраждалих немає. Тривають слідчі дії", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше радник глави МВС, народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко повідомив, що в Києві в районі метро "Арсенальна" сталася перестрілка під час затримання правоохоронцями групи осіб, підозрюваних в організації великого центру конвертації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА