17:38 10.06.2015

Росія наполягає на розширенні тристоронніх консультацій представниками "ДНР"/"ЛНР", Київ це не влаштовує - Кучма

2 хв читати
Росія наполягає на розширенні тристоронніх консультацій представниками "ДНР"/"ЛНР", Київ це не влаштовує - Кучма

Росія наполягає на розширенні формату тристоронніх консультацій через участь представників так званих "ДНР" і "ЛНР", - повідомив другий президент України Леонід Кучма.

"Росія, знаєте, на чому наполягає? Що формат має бути не тристоронній, який затвердили лідери "Нормандського формату", Тристороння контактна група, а вони хочуть Тристоронній плюс представники окремих районів Донбасу. Ми з цим погодитися не можемо", - повідомив Л. Кучма журналістам у середу в Києві.

Він наголосив, що представники "ДНР" і "ЛНР" мають брати участь у консультаціях "не в якості голосу, а в якості консультантів". "Ми проводимо з ними широкий переговорний процес, але рішення мають ухвалюватися в іншому місці", - сказав Л. Кучма.

За його словами, на майбутній зустрічі "нормандської четвірки" на рівні заступників глав МЗС у Парижі це питання буде одним з основних. "Змінить свою позицію Росія – ми сьогодні почуємо. Там, я переконаний, це буде одна з головних проблем. З якими інструкціями приїде представник Росії туди – важко передбачити", - додав Л. Кучма.

Він також вважає, що загострення ситуації на сході України "певною мірою" пов'язане з такою позицією РФ щодо тристоронніх консультацій. "Це пов'язано не лише з ситуацією в Мінську, це пов'язано із зустріччю "сімки", це пов'язано з тим, що скоро має відбутися саміт ЄС, де мають бути розглянуті проблеми санкцій", - сказав Л. Кучма.

На його думку, Росія дає сигнал: "Як я поводилася, так і поводитимуся, незважаючи на всі санкції". "Адже ми всі добре розуміємо, що всі ці санкції у жодному разі не змінять позиції Росії. Запас у них ще дуже великий і вони ще витримають. Більше Європа не витримує, ніж Росія", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА