10:28 11.06.2015

Борги перед приватними кредиторами мають бути реструктуризовані, іншого шляху не існує, заявив Яценюк після зустрічі з Лагард

2 хв читати
Борги перед приватними кредиторами мають бути реструктуризовані, іншого шляху не існує, заявив Яценюк після зустрічі з Лагард

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначає, що приватні кредитори мають реструктуризувати боргові зобов'язання України, чим нададуть допомогу українцям.

"Наша позиція незмінна: борги перед приватними кредиторами мають бути реструктуризовані", - заявив А.Яценюк журналістам у Вашингтоні після закінчення зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, повідомляє прес-служба Кабміну в ніч на четвер.

Український прем'єр зазначив, що значні кошти, які надійшли від ЄС і США, - це вкладення держав у допомогу Україні в боротьбі проти російської агресії. "Кошти приватних кредиторів мають бути реструктуризовані, і це також буде їхнім внеском у те, щоб допомогти українському народу", - наголосив він.

Глава уряду повідомив, що питання реструктуризації боргів України перед зовнішніми кредиторами обговорювали під час його робочого візиту у Вашингтон.

Він також зазначив, що Україна витрачає на обслуговування зовнішніх боргів, "які наробив Янукович", стільки ж, скільки виділяється на національну безпеку і оборону, - 5% ВВП.

Українська сторона, заявив А.Яценюк, висловила свої умови і пропозиції приватних кредиторів : "Чекаємо, що вони стануть на позицію допомоги Україні".

"Позиція усіх сторін - МВФ, міністра фінансів США і уряду Сполучених Штатів: кожен має зробити свій внесок (у допомогу Україні - ІФ) ", - зазначив прем'єр.

А. Яценюк також заявив, що пропозиції, які зробив приватним кредиторам уряд України, є прийнятними з точки зору рівня котирувань українських облігацій, "відповідають ринковому рівню і тому, що Україна перебуває в такій ситуації, яку неможливо порівняти з жодною іншою, - Україна у стані війни з ядерною державою, якою є Росія".

"Іншого шляху, окрім як прийняти умови (висловлені урядом України - ІФ), реструктуризувати борги і дати можливість країні вийти з цієї складної економічної ситуації, не існує", - резюмував прем'єр-міністр України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА