15:14 11.06.2015

Структура управління АТ "Українська залізниця буде трирівневою – глава Мінінфраструктури

2 хв читати
Структура управління АТ "Українська залізниця буде трирівневою – глава Мінінфраструктури

Структура управління створюваного в процесі реформування Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") АТ "Українська залізниця" буде трирівневою, повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на прес - конференції в Києві в четвер.

За його словами, зокрема, структура управління АТ складатиметься з державного рівня (Кабінет Міністрів і Мінінфраструктури), другим рівнем буде наглядова рада, третім - правління.

"Зараз у гендиректора Укрзалізниці є великий функціонал, і водночас немає конкретних людей, відповідальних за конкретні напрями", - сказав міністр, додавши, що це питання буде вирішено шляхом формування правління.

За його словами, склад правління налічуватиме 11 представників, зокрема голову.

У свою чергу, директор з реформування "Укрзалізниці" Євген Кравцов уточнив, що п'ятеро членів правління займатимуться сферою бізнесу, відповідаючи за вантажні та пасажирські перевезення, інфраструктуру, рухомий склад, роботу з підприємствами; ще п'ятеро – сферою забезпечення (відповідальні за технічну політику, фінанси, управління персоналом і соціальну політику, корпоративну інформатизацію, реформування і управління майном).

Щодо структури наглядової ради міністр інфраструктури нагадав, що до неї можуть входити іноземні фахівці, пошук яких міністерство вже проводить. "Ми вже провели кілька інтерв'ю, зокрема з фахівцями з Польщі, Німеччини, Литви", - сказав А. Пивоварський.

Є. Кравцов додав, що кількісний склад наглядової ради затверджуватиме уряд, але в європейській практиці вона складається в середньому 6-9 осіб.

У структурі АТ "Українська залізниця" також буде створено власне казначейство, якого на сьогоднішній день в структурі Укрзалізниці" немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА