17:19 11.06.2015

Порошенко майже вдвічі випереджає Тимошенко в електоральних перевагах українців, маючи 13,6% підтримки - опитування КМІС

2 хв читати
Порошенко майже вдвічі випереджає Тимошенко в електоральних перевагах українців, маючи 13,6% підтримки - опитування КМІС

Лише 13,6% жителів України проголосували б за Петра Порошенка, якби президентські вибори відбулися наприкінці травня, на другому місці - лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Згідно з результатами опитування (19-29 травня), якби вибори глави держави відбулися наприкінці травня, то з усіх громадян України віком від 18 років 13,6% віддали б свій голос за П.Порошенка, 7,2% - за Ю.Тимошенко. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко може розраховувати на підтримку 4,2%, мер Львова Андрій Садовий - 3,8%, лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко - 2,8%, лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош - 1,7%, лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко - 1,6%. Крім того, 7,8% заявили про намір викреслити всіх кандидатів або зіпсувати бюлетень, 24,8% респондентів вирішили не брати участі в голосуванні, 25% - не визначилися з кандидатурою.

Таким чином, якби президентські вибори відбулися наприкінці травня і ті, хто не визначився, як завжди, не прийшли б на вибори, кількість виборців, що взяли участь у голосуванні, становила б близько 42% від кількості всіх виборців, і серед названих кандидатів голоси розподілилися б таким чином: 32% проголосували б за П.Порошенка, 17% - за Ю.Тимошенко, 10% - за О.Ляшка, 9% - за А.Садового, 7% - за А.Гриценка, 4% - за Д.Яроша, 4% - за С.Тігіпка.

Опитування КМІС проводили з 19 по 29 травня методом особистого інтерв'ю, опитано 2022 респондентів, що проживають у 108 населених пунктах усіх областей України (окрім АР Крим), за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

У Луганській області дослідження проводилося лише на територіях, підконтрольних Україні, в Донецькій області - на територіях, підконтрольних Україні, та в Донецьку (не підконтрольний Україні).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА