17:53 12.06.2015

Порошенко підписав указ про часткову демобілізацію в липні-вересні

1 хв читати
Порошенко підписав указ про часткову демобілізацію в липні-вересні

У липні-вересні 2015 року відбудеться звільнення з військової служби військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації у відповідності з указом від 21 липня 2014 року.

Як повідомляється на офіційному сайті президента України Петра Порошенка, відповідний указ №328/2015 глава держави підписав 12 червня.

Згідно з указом, заходи із демобілізації передбачають перевезення звільнених військовослужбовців до місць проживання, забезпечення їх одягом і харчуванням.

Як повідомлялося, П. Порошенко зареєстрував в парламенті законопроект про затвердження свого указу про третю хвилю часткової мобілізації в Україні 21 липня минулого року, 22 липня Верховна Рада тоді ще VII скликання підтримала 232 голосами, а 24 липня указ набув чинності.

Це був перший такий законопроект, поданий до ВР новообраним главою держави. Раніше український парламент затверджував укази про часткову мобілізацію на той час в. о. президента Олександра Турчинова.

21 серпня П. Порошенко вніс корективи в процес мобілізації, обмеживши коло призовників тими, хто має військові спеціальності: спецназівцями, артилеристами й іншими військовими фахівцями. Мобілізація тривала 45 днів і завершилася 9 вересня; в бойовий стан були приведені 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА