20:54 12.06.2015

СБУ відкрила кримінальне провадження за ст. "екоцид" через пожежу на нафтобазі "БРСМ-Нафта" біля Києва - Вовк

2 хв читати
СБУ відкрила кримінальне провадження за ст. "екоцид" через пожежу на нафтобазі "БРСМ-Нафта" біля Києва - Вовк

Київ. 12 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за ст. "екоцид" КК України у зв'язку з пожежею на території нафтобази "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області, повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Сьогодні близько 16.00 нами зареєстровано кримінальне провадження за ст. 441 (екоцид). Це виконання дій, які могли призвести до екологічної катастрофи", - сказав він в інтерв'ю "5 каналу" в п'ятницю увечері.

В. Вовк наголосив, що у рамках цього провадження СБУ запланувала "вивчити питання щодо розміщення цієї нафтобази, дій усередині самої бази, зокрема економічну складову - продаж бензину, можливу його підробку".

"Ми тільки вивчаємо це. Я ніяких висновків не роблю, висновки можуть бути тоді, коли є підозра", - сказав начальник ГСУ СБУ.

Він зазначив: "Ми вивчатимемо питання, чому раніше не запобігли такому розміщенню нафтобази і діям, які там відбувалися".

За словами В. Вовка, йдеться про несистемне розміщення складів, незабезпечення пожежної безпеки.

Начальник ГСУ СБУ нагадав, що своє розслідування проводить МВС і у них вже є свої напрацювання.

"Ми не дублюватимемо один одного, не конкуруватимемо один з одним, ми працюватимемо разом у різних напрямках", - запевнив він.

"Про те, що когось зараз притягують до відповідальності - чи то заступника генпрокурора, чи то слідчого МВС або СБУ, - не йдеться. Йдеться про те, що ці люди могли "кришувати". У нас матеріалів дуже багато, питань, прізвищ, натяків, але це тільки матеріали, оперативні дані, і навіть дані з Інтернет-простору, і без їх перевірки робити висновки можна, але ці висновки більше політичного статусу, ніж кримінально-процесуального", - розповів В. Вовк.

Раніше глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що колишній заступник генпрокурора отримував "злочинні прибутки" від нафтобази "БРСМ-Нафта" і навіть був, фактично, її співвласником.

Пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки виникла 8 червня увечері. Нині на території нафтобази фахівці поливають територію і охолоджують резервуари, загрози поширення вогню немає. Відомо про п'ятьох загиблих і 15 потерпілих (з них 10 перебувають у лікарнях).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА