20:55 12.06.2015

В Україні вперше відбуваються командно-штабні навчання з тероборони - Порошенко

2 хв читати
В Україні вперше відбуваються командно-штабні навчання з тероборони - Порошенко

Київ. 12 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України - верховний головнокомандувач Збройних сил Петро Порошенко підкреслює пріоритетність територіальної оборони у виконанні низки функцій і зазначає, що вперше в країні проводяться командно-штабні навчання з тероборони із призовом на навчальні збори військовозобов'язаних.

"Територіальна оборона має низку істотних переваг перед іншими військовими засобами", - сказав глава держави на нараді за підсумками командно-штабних навчань з територіальної оборони, повідомляє прес-служба президента.

За словами П. Порошенка, правильна організація територіальної оборони може звільнити деякі бойові частини від невластивих їм функцій і завдань, зокрема, пов'язаних з охороною військових і важливих державних об'єктів, утриманням маршрутів пересування і маневру військ тощо.

"Органи управління і підрозділи сил територіальної оборони, які досконало знають свою місцевість і соціально-політичну ситуацію в зонах або районах їх відповідальності, мають перевагу у боротьбі з диверсійно-розвідувальними групами супротивника і незаконними військовими формуваннями", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що з урахуванням досвіду "гібридної війни" потрібний пошук нових шляхів і механізмів істотного оновлення системи територіальної оборони України, підвищення її ефективності і функціонування.

"Саме для цього, наголосив верховний головнокомандувач, було вирішено провести командно-штабні навчання з територіальної оборони з практичним призовом на навчальні (перевірочні) збори військовозобов'язаних для комплектування підрозділів територіальної оборони. Президент зазначив, що за метою і масштабами такі навчання відбуваються уперше", - йдеться в повідомленні прес-служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пішов із життя перший віцепрезидент Світового конгресу українців Романів

ПАРЄ визнала намір РФ знищувати українську культурну спадщину та ідентичність - профільний комітет ВР

ВАКС обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у легалізації коштів у справі про рекордний хабар ексголові ДФС Насірову

Угоду Україна-ЄС з безпеки буде підписано на саміті Євросоюзу - високопоставлений європейський дипломат

ВАКС узяв мера Мукачева Балогу під варту з заставою 30 млн грн

Військові РФ вивозять обладнання із ЗАЕС за допомогою її фіктивного керівництва – ЦНС

Rozetka закриє свій найбільший магазин у Києві - ЗМІ

Зеленський привітав Берсе з обранням генсеком Ради Європи

До комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна, його підтримали вже 83 держави та 5 організацій - МЗС Швейцарії

Обсяг обмежень е/е у четвер другий день поспіль буде найбільшим із 17:00 до 23:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА