12:36 15.06.2015

Працівник загинув унаслідок вибуху на Кременчуцькому НПЗ, відкрито справу

2 хв читати
Працівник загинув унаслідок вибуху на Кременчуцькому НПЗ, відкрито справу

Вибух на Кременчуцькому нафтопереробному заводі ("Укртатнафтасервіс", Полтавська обл.) не становить загрози життю для жителів міста і довкілля, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в службі з оперативного контролю ситуації в місті міськвиконкому в понеділок.

За їхніми даними, вибух стався без подальшого займання. "Ситуація під контролем", - зазначив представник служби.

Як повідомили в міськуправлінні ДСНС, на Кременчуцькому НПЗ близько 10.00 у понеділок під час проведення зварювальних робіт на резервуарі для зберігання нафтопродуктів стався вибух ємності зі спиртом. За даними станції "швидкої допомоги", в результаті події один 48-річний чоловік загинув, ще один постраждав. Причина вибуху встановлюється.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДСНС у Полтавській області, співробітник підприємства "Укртатнафтасервіс" (Кременчук) загинув у результаті вибуху пари метанолу: "Під час зварювальних робіт на порожній ємності з-під метанолу близько 10.00 стався вибух випарів без подальшого горіння. Загинув один співробітник. Співробітникам ДСНС не довелося розпочинати ліквідацію аварії, оскільки подальшого горіння не було".

У відділі зв'язків з громадськістю УМВС у Полтавській області повідомили, що слідчо-оперативна група, яка прибула на місце, встановила, що під час зварювальних робіт вибухнули випари газу в порожньому резервуарі. В результаті вибуху загинув 48-річний місцевий житель, працівник підприємства, що здійснював зварювальні ремонтні роботи.

Прокуратура Кременчука відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою).

"Станом на 11.30 загрози вибуху, пожежі або завдання шкоди довкіллю немає", - заявили в міліції.

Дочірнє підприємство фірма "Укртатнафтасервіс" є генеральним підрядником ПАТ "Укртатнафта" з виконання ремонтно-монтажних, ремонтно-будівельних та ізоляційних робіт.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала ударів по трьох пунктах управління і двох зенітно-ракетних комплексах ворога

За добу ворог завдав п’ять ракетних і 56 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

У Варшаві сталася ДТП, у якій загинуло троє людей, зокрема двоє українців

ЗС України відбили 18 ворожих атак на авдіївському напрямку - Генштаб

У Харкові шестеро постраждалих у результаті ракетного удару

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

У Харкові вже п’ятеро постраждалих унаслідок ворожого ракетного удару - Синєгубов

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА