15:22 15.06.2015

Причиною пожежі на нафтобазі під Васильковом є системне порушення правил безпеки - Аваков

2 хв читати
Причиною пожежі на нафтобазі під Васильковом є системне порушення правил безпеки - Аваков

Причиною пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" в с. Крячки Васильківського району Київської області є системне порушення правил пожежної безпеки, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

У понеділок на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій глава МВС розповів про кримінальні провадження, що розслідуються у зв'язку з пожежею. Зокрема, розповідаючи про кримінальне провадження за статтею про службову недбалість на нафтобазі, А. Аваков повідомив, що узгоджені з прокуратурою підозри двом керівникам нафтобази – головному інженерові та виконавчому директору.

"Суд уже обрав запобіжний захід головному інженерові – домашній арешт із електронним браслетом. Інший персонаж, якому також повідомлено про підозру (виконавчий директор – ІФ), наразі намагається уникнути судового засідання, але ми ліберальничати більше не будемо, і мабуть, у цьому випадку буде силовий привід", - підкреслив А. Аваков.

Міністр зазначив, що під час розслідування справи щодо "БРСМ-Нафта" загалом "стає очевидним, що причиною загоряння були значні системні порушення правил безпеки і експлуатації цієї бази".

А. Аваков також висловив припущення, що, швидше за все, будуть притягнуті до відповідальності ті, хто давав дозвіл на будівництво нафтобази в близькості від військового об'єкта. "Це і місцева влада в особі місцевої ради та райради і райадміністрації, і великі військові чиновники, які погоджували це будівництво", - заявив він.

Крім того, за словами міністра, у слідства є "деякі питання до тих чиновників, які здійснювали моніторинг стану цієї бази, робили вигляд, що нічого не відбувається".

Також А. Аваков нагадав, що міліція розслідує велике кримінальне провадження, в якому фігурує сума збитків держбюджету в розмірі 1,2 млрд грн "за рахунок створення контрафакту бензину шляхом змішування сурогатних сумішей і конденсату". Ці суміші продавалися на заправках під виглядом бензину А-92 і А-95 без акцизу. "У рамках цього пррвадження ми проводимо активніше слідчі дії. Не так давно матеріали справи забрала Генеральна прокуратура. Вважаю, що вона їх поверне в найближчий день-два, і ми продовжимо розслідування", - розповів глава МВС.

"Потворно зухвало, зокрема на пожежі, поводяться представники компанії "БРСМ" і заявляю, що ми з цим більше не миритимемося: набудь-які провокаційні заяви і дії власників компанії на тлі загиблих пожежних ми кваліфікуватимемо, і ми також звертатимемося до суду за мірою запобіжного заходу", - сказав А. Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА