17:47 15.06.2015

На підтримку українського кіно підуть відрахування від акцизів і лотерей – Кириленко

2 хв читати
На підтримку українського кіно підуть відрахування від акцизів і лотерей – Кириленко

Новий законопроект про державну підтримку українського кінематографа передбачатиме державне фінансування фільмів за рахунок відрахувань від акцизного збору, податку на лотереї, заявляє віце-прем'єр із гуманітарних питань, міністр культури В'ячеслав Кириленко.

"Уряд офіційно вніс на погодження зацікавленим міністерствам законопроект про збір на підтримку українського кіно", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

За словами В. Кириленка, зараз є напрацювання проекту закону про державну підтримку українського кінематографа, які головним чином підготовлені за участю телевізійників - представників найбільших телекомпаній. За словами глави Мінкульту, законопроект презентували в уряді, але поки що не оприлюднили, оскільки вносяться додаткові правки, що з'явилися після обговорення з прем'єр-міністром проекту закону.

"Але я можу попередньо повідомити, що йтиметься і про відрахування від частини акцизів, і від відрахувань від лотерей, і про створення спеціальних пільгових умов для продюсерського кіно, зокрема для іноземних продюсерів, про створення додаткових сприятливих умов для залучення іноземного капіталу для кіновиробництва на території України", - розповів В. Кириленко.

За його словами, законопроект презентують після узгодження цього документа в уряді, а також з телевізійниками, кінодистриб'юторами та іншими зацікавленими сторонами.

Відповідаючи на запитання, фільми якої тематики можуть претендувати на державну підтримку, міністр культури пояснив: "Тематика, що може претендувати на державну підтримку, не обмежується. Інше питання – що 100-відсоткову державну підтримку матимуть лише дитячі, документальні, хронікальні, анімаційні та суспільно-важливої тематики фільми, які такими визнає спеціальна новостворена експертна рада після ухвалення цього закону".

За його словами, інше повнометражне ігрове кіно також матиме право отримати державну підтримку, але часткову, її відсоток зараз дискутується.

В. Кириленко нагадав, що на сьогоднішній день підтримка становить 50% від держави і на 50% - фінансування, що знаходять продюсери. "Зараз йдеться про можливе збільшення відсотка підтримки з боку держави і зменшення внеску продюсера, але при цьому необхідно посилити механізми гарантій та контролю", - додав В. Кириленко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА