13:53 16.06.2015

Підстави для занепокоєння у зв'язку з тимчасовим ослабленням курсу до 22,5 грн/$1 відсутні - заступник голови НБУ

1 хв читати
Підстави для занепокоєння у зв'язку з тимчасовим ослабленням курсу до 22,5 грн/$1 відсутні - заступник голови НБУ

Ослаблення курсу гривні на ринку з 21,05 грн/$1 до 22,5 грн/$1 в останні два дні є тимчасовим, викликано нерівномірним надходженням валютного виторгу і не викликає занепокоєння Національного банку України, повідомив заступник голови правління НБУ Олег Чурий.

"У нас немає бажання тримати курс фіксованим. Зараз у нас плаваючий курс, досить таки широкий band (діапазон - ІФ) - 21-23 грн/$1. Це 10%. Ми не проти того, щоб він коливався в цих межах", - сказав О. Чурий журналістам у Києві у вівторок.

Він зазначив, що на курс впливають нерівномірні щоденні надходження експортного виторгу і купівлі валюти для імпорту.

"В один день може заходити трохи більше виторгу, в іншій - менше. Минулого тижня ми купували валюту, оскільки валютного виторгу надійшло більше", - повідомив О. Чурий.

За його словами, останнім часом ситуація стабілізувалася настільки, що НАК "Нафтогаз України" купує валюту для закупівлі газу на відкритому ринку.

Заступник голови НБУ відкинув припущення, що на ослаблення гривні вплинув початок великих виплат вкладникам визнаного неплатоспроможним банку "Дельта". О. Чурий пояснив, що обсяги купівлі валюти населенням обмежені 3 тис. грн на людину на добу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА