20:03 18.06.2015

ВР прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законів у сфері ЖКП, якого вимагає програма МВФ

1 хв читати
ВР прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законів у сфері ЖКП, якого вимагає програма МВФ

Київ. 18 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Верховна Рада України з другої спроби прийняла за основу проект закону "Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг", який є необхідною умовою надання другого транша кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ).

За законопроект №2029а проголосували 237 народних депутатів, ще 228 депутатів проголосував за те, щоб підготувати цей законопроект до другого читання за прискореною процедурою.

Законопроектом пропонується погоджувати положення законів "Про житлово-комунальні послуги", "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг", "Про теплопостачання" щодо основних принципів встановлення тарифів.

Згідно з пояснювальною запискою законопроекту, очікуваним ефектом його ухвалення є ліквідація механізму встановлення тарифів нижче економічно обгрунтованого рівня у сферах теплопостачання і житлово-комунальних послуг.

"Встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижче рівня економічно обгрунтованих витрат на їх виробництво не допускається", - зазначено в законопроекті.

Законопроектом передбачено, що "тарифи повинні враховувати собівартість теплової енергії і забезпечувати рентабельність суб'єкта господарювання".

Водночас рівень рентабельності не уточнюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА