09:49 19.06.2015

Мінекології має намір призупинити ліцензії "Укрнафти" через борги компанії перед бюджетом

1 хв читати
Мінекології має намір призупинити ліцензії "Укрнафти" через борги компанії перед бюджетом

Міністерство екології та природних ресурсів України має намір призупинити ліцензії ПАТ "Укрнафта" через великі борги, накопичені компанією перед державним бюджетом.

"Я отримав звернення ДФС про вжиття заходів у зв'язку з неоплатою "Укрнафтою" великих сум рентних платежів та інших податків. Я дав розпорядження Держгеонадр ухвалити рішення про призупинення дії ліцензій і дозволів на надрокористування", - сказав глава Мінекології Ігор Шевченко на брифінгу в Києві в четвер.

За словами міністра, в "Укрнафти" буде сім днів з моменту ухвалення рішення Держгеонадр на оплату боргів перед бюджетом. "Якщо вони не заплатять борг, усі ліцензії будуть анулювані і потім виставлені на аукціон", - сказав він.

Міністр екології нагадав, що своєчасна сплата ренти й інших податків є одним із зобов'язань для власників спецдозволів на надрокористування.

І.Шевченко також вважає, що заяви лідера Радикальної партії Олега Ляшка на його адресу можуть бути пов'язані з ухваленими рішеннями щодо "Укрнафти".

Як повідомлялося, О.Ляшко закликав колег у коаліції зареєструвати проект постанови про відставку І.Шевченка з посади, пояснивши це так: "У нас у Василькові сталася техногенна катастрофа, величезна екологічна катастрофа, загинуло п’ятеро чоловік осіб унаслідок цієї катастрофи. Міністр екології Шевченко в цей час перебуває у Ніцці, в Монако, у відпустці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА