13:20 19.06.2015

У результаті 6-ої черги мобілізації будуть демобілізовані військові, призвані під час 3-ої черги в минулому році - Міноборони

3 хв читати

У п'ятницю, 19 червня, відповідно до указу президента України, стартує 6 черга мобілізації, яка має забезпечити повну ротацію військовослужбовців, призваних під час третьої хвилі мобілізації в 2014 році, та підтримати Збройні сили України на високому рівні бойової готовності, заявляє спікер Міністерства оборони Вікторія Кушнір.

"Як і раніше, армії потрібні фахівці для комплектування високомобільних десантних військ, розвідки, механізованих і танкових підрозділів, а також фахівці ремонтних спеціальностей, наприклад, водії та військові інженери. Причому планується, що в 6-ту хвилю мобілізації в рівних пропорціях потраплять люди з досвідом військової служби, що раніше не служили. Усі військовозобов'язані впродовж певного часу пройдуть підготовку за фахом у навчальних закладах, після цього будуть спрямовані у військові частини, звідки після бойового злагодження відправляться в зону АТО", - розповіла В.Кушнір на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі в п'ятницю.

За її словами, за підсумками 5-ої черги мобілізації була забезпечена 100% ротація військовослужбовців із складу 2-ої черги мобілізації, "а також підготовлена достатня кількість військовослужбовців для поповнення особовим складом частин, які виконують завдання в зоні АТО".

В.Кушнир також розповіла, що станом на 18 червня 2015 року Міністерство оборони виплатило грошові винагороди бійцям АТО на суму 16 млн 105 тис. грн, з них 542 тис. грн - за знищену або захоплену військову техніку ворога, 1 млн 778 тис. грн - за успішне виконання бойового завдання у складі підрозділу (цю винагороду отримали 357 військовослужбовців), 13 млн 785 тис. грн - за безпосередню участь у бойових діях (отримало 2 тис. 556 військовослужбовців).

Також кожна сім'я загиблого військовослужбовця отримує соціальну виплату у розмірі 500 мінімальних заробітних плат, тобто 609 тис. грн

"З початку 2015 року до Департаменту фінансів Міністерства оборони надійшло 767 справ на виплату допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців. Станом на 18 червня 1355 сімей загиблих героїв вже отримали допомогу. Сьогодні комісією Міноборони буде ухвалено рішення про виплату грошової компенсації ще 31 сім'ї загиблих героїв і рішення про виплату грошової компенсації у зв'язку з пораненням і інвалідністю 168 військовослужбовцям", - розповіла В.Кушнір.

Спікер Міноборони також розповіла про процес надання статусу учасника бойових дій. "Станом на 17 червня цей статус отримали 53 тисячі 839 військовослужбовців і співробітників ЗСУ, які брали участь в АТО", - повідомила В.Кушнір.

Крім того, за її словами, на сьогодні виконуються сім пілотних проектів удосконалення забезпечення Збройних сил у сфері закупівель, управління державними підприємствами, речового і продовольчого забезпечення, харчування військовослужбовців, а також забезпечення їх житлом.

Також найближчим часом буде допрацьований завершальний пакет концептуальних документів у сфері національної безпеки і оборони, підготовлених за участю Загальної робочої групи Україна, - НАТО з питань військової реформи високого рівня. "Це, зокрема: Концепція розвитку сектора безпеки та оборони України, Військова доктрина України і Стратегічний оборонний бюлетень України", - розповіла В.Кушнір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА