15:47 19.06.2015

Нардеп Павленко вимагає розгляду ситуації навколо газети "Вести" на засіданні комітету зі свободи слова

2 хв читати
Нардеп Павленко вимагає розгляду ситуації навколо газети "Вести" на засіданні комітету зі свободи слова

Ситуація навколо газети "Вести" має бути розглянута на засіданні парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, вважає член комітету, народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Юрій Павленко.

"На найближче засідання комітету з питань свободи слова та інформації буде включено окремим питанням розгляд ситуації тиску на газету "Вісті", а також моя ініціатива – розглянути питання про тиск на телеканал "122", - повідомив Ю. Павленко на брифінгу у Верховній Раді п'ятницю в Києві.

У свою чергу, на брифінгу в парламенті головний редактор газети "Вісті" Ігор Гужва заявив, що "за останній час газета вже третій раз зазнає нападу з боку правоохоронних органів". Він нагадав, що нещодавно силові структури захопили приміщення, в якому перебуває редакція, вилучили сервери і блокували вихід видання.

Головний редактор також зазначив, що фіскальні органи в минулому році висунули газеті "Вести" обвинувачення в несплаті податків і відмивання грошей. Однак, за його словами, в минулому році практично розвалилася, однак у червні цього року про нього згадали.

За словами В. Гужви, на допит у цьому році було викликано 242 людини, які коли-небудь мали і мають відношення до газети "Вісті".

Як повідомлялося, засновником газети "Вісті" є ТОВ "Вести Мас-Медіа", кінцевим бенефіціаром якої виступає головний редактор газети В. Гужва. Газета "Вісті" є найбільшою безкоштовною газетою в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА