12:03 20.06.2015

Україна досі сплачує за мовлення російської пропаганди на Луганщині - газета

2 хв читати
Україна досі сплачує за мовлення російської пропаганди на Луганщині - газета

Україна, через рік після захоплення влади в Луганську проросійськими бойовиками, продовжує фінансування діяльності Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (РРТ), який транслює переважно російські та сепаратистські телеканали, повідомляє тижневик "Дзеркала Тижня. Україна".

За інформацією видання, минулого тижня керівництво Луганської області зажадало від працівників філії до 12 червня відключитися від електропостачання, припинити подання сигналу і вивести з ладу обладнання концерну на окупованій території та переїхати в Лисичанськ. У разі відмови Луганська обласна військово-цивільна адміністрація пригрозила всіх звільнити.

Проте, як зазначає ZN.UA, проти цього рішення виступили саме в Києві: Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації, до якої входить Концерн РРТ, заявила, що виконання такого рішення призведе до негативних наслідків - істотного зменшення території мовлення всієї Луганської області, зокрема населених пунктів, контрольованих Україною. Крім того об'єкти РРТ забезпечують роботу мобільних операторів та Інтернет-провайдерів, завдяки чому "зберігається можливість незалежного інформування населення про поточні події". По-третє, основним завданням співробітників концерну на окупованій території, як запевняє держслужба, є "саме збереження обладнання в робочому стані для можливості його використання після відновлення контролю над територією".

Насправді, зазначає експерт газети, всі українські телеканали і радіостанції (в аналоговому режимі) вже давно відключені, а їхнє місце зайняли російські телеканали і місцевий сепаратистський "Луганськ-24". Працівники Луганської філії РРТ перемикали кабелі та перенаправляли супутникові антени з українських на російські супутники. Тепер з Луганська транслюється 16 аналогових і 27 цифрових телеканалів з антиукраїнською пропагандою, а відключенням українських телеканалів особисто керував директор Луганської філії РРТ Володимир Улезько, пише газета.

При цьому всі працівники філії, що забезпечували мовлення антиукраїнської пропаганди, отримували за свою роботу зарплату з України, гроші надходять на зарплатні картки, відкриті в Лисичанську після фіктивної перереєстрації концерну на контрольованій Україною території, а далі за різними схемами знімаються готівкою в Луганську, пише автор матеріалу в "Дзеркалі Тижня. Україна" і додає, що ще в січні СБУ відкрила кримінальну справу щодо Луганської філії РРТ, проте результатів досі немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА