15:32 20.06.2015

Слідчі разом з прокуратурою почали обшук на базі розміщення "Торнадо", загрози ескалації конфлікту немає - прес-секретар МВС

2 хв читати
Слідчі разом з прокуратурою почали обшук на базі розміщення "Торнадо", загрози ескалації конфлікту немає - прес-секретар МВС

На базі розформованої роти "Торнадо" в Луганській області правоохоронці проводять слідчі дії, ситуація під контролем, повідомляє прес-секретар МВС України Артем Шевченко.

"Слідчо-оперативна група МВС спільно з прокуратурою почали слідчі дії (обшук) на базі розформованої роти спеціального призначення "Торнадо" в школі в м. Привальному Луганської області. Допуск забезпечено. Ситуація під повним контролем. Загрози ескалації немає", - написав він у Фейсбук у суботу.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в Луганській області затримані й судом заарештовані 8 осіб, зокрема семеро - бійці роти "Торнадо". "Учора в Луганській області управління внутрішньої безпеки МВС разом з прокуратурою здійснило арешт 8 осіб, з них 7 - співробітники підрозділу роти патрульної служби "Торнадо", які були затримані і звинувачуються в незаконному позбавленні волі і викраденні місцевих жителів, їх тортурах, вбивствах і низці інших тяжких злочинів. на чолі з командиром роти Русланом Онищенком", - сказав він.

А.Аваков зазначив, що для усіх затриманих обраний судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави.

Глава МВС 18 червня заявив, що підписав наказ про розформування цієї роти.

Водночас заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура з березня розслідувала особливо тяжкі злочини, здійснені бійцями роти МВС "Торнадо" в зоні проведення антитерористичної операції, серед них є неодноразово судимі особи.

18 червня бійці "Торнадо" заважали проведенню слідчих дій прокуратури, міліція намагалася врегулювати ситуацію. У МВС запевняли, що правоохоронні органи не штурмуватимуть базу спецпідрозділу.

19 червня А.Матіос заявив, що база в Луганській області, де забарикадувалися бійці "Торнадо", замінована. Комісія МВС України, що прибула в Сєверодонецьк (Луганська обл.), запевнила бійців розформованої роти, що готова надати можливість проходження служби в інших підрозділах тим, хто виявить таке бажання і не скоював злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА