17:14 23.06.2015

Москаль заявляє про виведення підрозділів "Торнадо" й "Чернігів" із Луганської області, в МВС підтверджують передислокацію "торнадівців"

2 хв читати
Москаль заявляє про виведення підрозділів "Торнадо" й "Чернігів" із Луганської області, в МВС підтверджують передислокацію "торнадівців"

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль заявляє, що підрозділи МВС "Чернігів" і "Торнадо" виведено за межі Луганської області.

Процес виведення підрозділів завершився у вівторок, повідомляє прес-служба Г.Москаля.

Нині в Луганській області немає жодного представника цих підрозділів, бойову охорону рубежів контрольованої Україною території Луганської області здійснюють бійці інших силових підрозділів, підкреслюють у Г. Москаля.

Зміну місця дислокації підрозділу "Торнадо" підтвердив заступник глави МВС Сергій Яровий. За його словами, працівники роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" виконали вказівку керівництва МВС і в повному складі залишили територію школи №32 в м. Привілля Луганської області. Зараз там продовжує роботу група працівників МВС.

"Працівники підрозділу "Торнадо" виконують усі команди МВС", - цитує С.Ярового департамент комунікації МВС України.

Микола Цукур, який, у свою чергу, склав із себе обов'язки командира "Торнадо", уточнив, що їхня рота переведена в Донецьку область, але не конкретизував місце.

"Нас перевели в Донецьку область", - сказав він, зазначивши, що вони виконали наказ керівництва МВС і передислокувалися в Донецьку область.

За словами М.Цукура, загалом затримано 12 бійців "Торнадо".

Як повідомлялося, раніше Г. Москаль просив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка, секретаря РНБО України Олександра Турчинова терміново роззброїти батальйони МВС "Торнадо" і "Чернігів", а також вивести ці батальйони за межі Луганської області й розформувати їх.

Пізній спецпідрозділ "Торнадо" було розформовано згідно з наказом А.Авакова. Військова прокуратура з березня розслідувала особливо тяжкі злочини, здійснені бійцями роти МВС "Торнадо" в зоні АТО.

У МВС також заявляли, що "Торнадо" передислокують.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА