10:40 24.06.2015

Унаслідок НП на трасі поблизу Полтави ніхто не постраждав, триває знешкодження розкиданих боєприпасів - МВС

2 хв читати
Унаслідок НП на трасі поблизу Полтави ніхто не постраждав, триває знешкодження розкиданих боєприпасів - МВС

У Полтавській області на місці пожежі від вибуху боєприпасів на трасі Київ-Харків рятувальники здійснять роботи зі знешкодження розкиданих боєприпасів, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України в середу.

"24 червня близько першої години ночі до міліції Полтавського райвідділу надійшло повідомлення від оперативного чергового ДСНС про те, що на 336 км автодороги Київ-Харків, поблизу села Супрунівка, горить вантажний автомобіль та чути звуки, схожі на вибухи снарядів", - йдеться в повідомленні.

У міліції наголосили, що внаслідок надзвичайної події жертв та руйнувань немає. Транспортний засіб, яким перевозили боєприпаси, пошкоджений вогнем.

На місце події прибула слідчо-оперативна група міліції. Під час роботи правоохоронці з'ясували, що кілька автомобілів, які належать одній із військових частин Національної гвардії України, перевозили до зони АТО боєприпаси. За попередньою інформацією, в автомобілі КрАЗ із причепом здетонував один із боєприпасів, внаслідок чого розпочалася пожежа. У результаті займання здетонували й інші боєприпаси.

"З метою забезпечення безпеки громадян на зазначеному відрізку автодороги працівники ДАІ тимчасово обмежили рух транспорту. Близько третьої години ночі пожежа і вибухи припинилися", - наголосили в прес-службі.

Після проведення слідчих дій групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Полтавській області відбувається обстеження прилеглої території, розбиття на сектори місць виявлення боєприпасів, тривають роботи з їх знешкодження.

Інтернет-видання "Обком" із посиланням на начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Полтавської ОДА Віктора Стеблянка повідомило, що дві вантажівки КрАЗ із причепами везли міни та артилерійський порох із Києва до зони АТО. Автомобілі перевозили міни без детонаторів і вони не могли вибухнути. Але під дією високої температури у боєприпасах почав вигорати тол, загорівся один з автомобілів. Водій і старший автомобіля намагалися самостійно погасити загоряння, однак їм не вдалося. Вогонь швидко охопив автомобіль, і ще до приїзду пожежників та фахівців ДСНС небезпечний вантаж почав вибухати.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА