15:09 24.06.2015

Глава Мінфіну України припускає зустріч із кредиторами 30 червня - 1 липня

2 хв читати
Глава Мінфіну України припускає зустріч із кредиторами 30 червня - 1 липня

Точної домовленості про тристоронню зустріч у Вашингтоні між Україною та кредиторами за участю Міжнародного валютного фонду (МВФ) поки що немає, проте така зустріч може відбутися в наступні вівторок або середу - 30 червня або 1 липня, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми ще не домовилися - вівторок або середа, я конкретно вам не скажу", - сказала вона журналістам у Києві в середу.

Глава Мінфіну уточнила, що українська сторона ще не отримувала відповіді кредиторів на свої пропозиції, спрямовані минулого тижня, які базуються на погіршеному макропрогнозі 2015 року і в яких передбачено можливість випуску "інструментів відновлення зростання", що компенсують втрати кредиторів від пропонованого Україною списання боргу в разі, якщо економіка країни відновлюватиметься швидше за прогноз.

За словами Н.Яресько, до переговорів з кредиторами відбудеться ще зустріч із МВФ, на якій обговорюватимуть різні припущення для підтвердження макропрогнозу, який поки що є непублічним.

Як повідомлялося, нова пропозиція Мінфіну про реструктуризацію $23 млрд приватного зовнішнього держборгу України базується на нещодавно погіршених макроекономічних прогнозах і передбачає значне зменшення основної суми боргу, терміну погашення боргу і зміну купона.

Н.Яресько на минулому тижні наголосила, що вирішення проблеми українського зовнішнього боргу без його списання немає, і із цього приводу існує широкий міжнародний консенсус думок МВФ та інших міжнародних організацій. Раніше міністр фінансів уточнювала, що йдеться про списання близько 40% основної суми боргу.

МВФ виділяє Україні $17 млрд і при цьому вимагає знизити впродовж 4 років платежі за її боргами на $15,3 млрд, позначивши допустимі, на його думку, критерії боргового навантаження країни. Україна має знизити борг до 71% ВВП до 2020 року і забезпечити, щоб навантаження з обслуговування цього боргу щорічно, починаючи з 2019 року, не перевищувало в середньому 10% ВВП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА