16:57 26.06.2015

Особи, які дістали каліцтв під час Революції гідності, можуть отримати статус інвалідів війни - МОЗ

1 хв читати
Особи, які дістали каліцтв під час Революції гідності, можуть отримати статус інвалідів війни - МОЗ

Учасники Революції гідності, які стали інвалідами під час акцій протесту, отримають статус інвалідів війни, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Відповідну постанову "Про деякі питання реалізації закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту та внесення змін до Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності" Кабінет Міністрів України прийняв 24 червня 2015 року", - повідомляє прес-служба відомства в п'ятницю.

Затвердження нормативних документів дає змогу надати статус інваліда війни тим особам, які зверталися по медичну допомогу в період із 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року.

Рішення про встановлення участі особи в Революції гідності, отримання нею ушкоджень та направлення цієї особи на медико-соціальну експертизу (МСЕК) для встановлення зв'язку інвалідності з ушкодженнями здоров'я, отриманими під час Революції гідності, ухвалює міжвідомча комісія, створена МОЗ України.

До складу міжвідомчої комісії входять фахівці МОЗ, Мінсоцполітики та МВС. До роботи міжвідомчої комісії також залучатимуть представників органів прокуратури і громадськості, а у разі потреби - інших державних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА