15:05 28.06.2015

СБУ розкрила в Краматорську "конвертцентр", який вивів у "тінь" понад 50 млн грн, перевіряє його на причетність до фінансування бойовиків

1 хв читати
СБУ розкрила в Краматорську "конвертцентр", який вивів у "тінь" понад 50 млн грн, перевіряє його на причетність до фінансування бойовиків

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у Краматорську діяльність "конвертаційного центру", через який зловмисники вивели в тіньовий обіг понад 50 млн гривень.

Як повідомляє в неділю прес-центр СБ України, конвертаційний центр "обслуговував" низку місцевих підприємств, які таким чином занижували базу для оподаткування і переводили кошти в готівку. "Частина з них співпрацювала з компаніями-контрагентами, зареєстрованими на тимчасово окупованих терористами територіях", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісних приміщеннях "конвертаційного центру" та приміщеннях його організаторів правоохоронці знайшли 12 печаток, рахунки та реквізити фіктивних фірм, задіяних у фінансовій схемі. Співробітники спецслужби також вилучили фіктивну господарсько-фінансову документацію і статути підприємств, що підтверджують зв'язок цих фірм із реально діючими суб'єктами підприємницької діяльності.

"Наразі на рахунки фіктивних фірм у банківських установах накладено арешт. Правоохоронці отримали постанову суду на доступ до цієї інформації, яка є банківською таємницею", - йдеться в повідомленні прес-центру.

У приватному гаражі, який організатори "конвертаційного центру" використовували як схованку, співробітники СБУ знайшли два пістолети системи "револьвер" і патрони різних калібрів.

"Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб і підприємств, задіяних у фінансовій схемі. Перевіряється причетність організаторів "конвертаційного центру" до фінансування терористичних організацій т. зв. ДНР/ЛНР", - повідомили в СБ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА