13:31 01.07.2015

Україні стартувала робота 100 центрів безоплатної вторинної правової допомоги для малозабезпечених громадян і сімей учасників

2 хв читати
Україні стартувала робота 100 центрів безоплатної вторинної правової допомоги для малозабезпечених громадян і сімей учасників

Україні стартувала робота 100 центрів безоплатної вторинної правової допомоги для малозабезпечених громадян і сімей учасників АТО

Київ. 1 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - В Україні з 1 липня розпочинають роботу 100 центрів безоплатної вторинної правової допомоги для малозабезпечених, а також сімей учасників АТО. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відвідав перший Київський місцевий центр надання безоплатної правової допомоги.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", прем'єр-міністр України, посол Канади в України Роман Ващук, а також міністр юстиції Павло Петренко відвідали центр, що відкрився на лівому березі столиці.

"Відкрито 100 центрів безоплатної правової допомоги для малозабезпечених громадян України, для учасників антитерористичної операції, для ветеранів, для тих людей, які потребують справедливості", - сказав А.Яценюк.

Прем'єр зазначив, що уряд України виділив близько 300 млн грн на рік для роботи всіх цих центрів.

Він нагадав, що до 1 липня в Україні працювала система надання первинної правової допомоги, тобто лише в кримінальних процесах, а нині українці можуть отримати безоплатну правову допомогу в адміністративних, цивільних справах.

За його словами, кожен з українців зазначених вище категорій може прийти до таких центрів і безоплатно отримати юридичні послуги.

"Чому я говорю, що це дуже важливий проект? Люди повинні мати право на захист, і це право має гарантувати держава. Держава фактично фінансує послуги адвокатів, які судитимуться, зокрема, з владою. Тобто людина має знати, що це не просто написано на папері, а що таке право гарантується", - наголосив А.Яценюк.

Він подякував канадській стороні за надання фінансової допомоги для здійснення цього проекту у розмірі 9 млн канадських доларів.

У свою чергу міністр юстиції України П.Петренко додав, що такі центри буквально кілька годин тому розпочали роботу в усій Україні. "Наші громадяни почали звертатися до цих центрів", - сказав він, пообіцявши розмістити на сайті Мін’юсту інтерактивну карту роботи таких центрів.

За його словами, потенційними споживачами таких послуг будуть близько 8 млн українців. "Головне, щоб із перших днів роботи цього центру була довіра до роботи адвокатів", - сказав він.

При цьому П.Петренко висловив переконання в тому, що цей соціальний проект відновить справедливість, оскільки право на правовий захист передбачено Конституцією, але протягом 20 років держава не забезпечувала права на правовий захист тим громадянам, які не можуть самостійно оплатити послуги адвоката.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА