15:23 01.07.2015

Аграрії продовжать акцію протесту під ВР проти скасування податкових пільг 2 липня

1 хв читати
Аграрії продовжать акцію протесту під ВР проти скасування податкових пільг 2 липня

Сільгоспвиробники мають намір продовжити акцію протесту під Верховною Радою проти наміру уряду скасувати податкові пільги з ПДВ у четвер, 2 червня.

"Завтра на вісім годин ранку ми вже оголосили національну акцію протесту і аграрії з усіх частин країни вже починають формувати групи ... вчора було 3 тисячі, думаю, завтра буде набагато більше", - сказав на прес-конференції в Києві в середу президент асоціації виробників молока Андрій Дикун.

За його словами, 30 липня, уряд мав намір внести до парламенту законопроект щодо скасування податкових пільг, але через акції протесту цього не було зроблено.

"Мені повідомили депутати, що Міністерство фінансів завтра буде йти напролом, і буде вносити новий законопроект про ліквідацію спецрежиму в 2016 році. Хоча за законом, те, що обіцяла коаліційна угода, це буде в 2018 році", - додав А. Дикун.

Як повідомлялося, в меморандумі МВФ українська влада взяла на себе зобов'язання перевести аграріїв на загальну систему справляння ПДВ з 2016 року.

Коаліційна угода передбачає збереження податкових пільг для аграріїв до 2018 року. Пільговий режим полягає в можливості сільськогосподарських товаровиробників акумулювати ПДВ для подальшого використання цих засобів у цілях розвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА