12:06 03.07.2015

Із 28 країн-членів ЄС 21 уже ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС, ще 4 розпочали цей процес

1 хв читати
Із 28 країн-членів ЄС 21 уже ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС, ще 4 розпочали цей процес

21 держава Європейського Союзу вже ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС, ще чотири розпочали процес ратифікації, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Незважаючи на те, що попередньо передбачалося, що це займе понад три роки, уже на сьогодні, через рік (після ратифікації угоди українським та європейським парламентами - ІФ), 21 із 28 держав ЄС повністю завершила процес ратифікації, ще чотири країни перебувають у цьому процесі", - сказав президент перед переговорами з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Президент нагадав важливість синхронної ратифікації цього документа українською Верховною Радою та Європарламентом, яка відбулася рік тому. "Цей крок значно прискорив процедуру ратифікації угоди про асоціацію країнами ЄС", - сказав П.Порошенко.

М.Шульц додав, що синхронна ратифікація угоди про асоціацію була ідеєю президента України. "Завдяки сучасним технологіям ця ратифікація відбулася тут, у Києві у Верховній Раді, і в ЄП. Наскільки я можу згадати, то це єдиний такий випадок в історії, коли ратифікація відбувалася в такому масштабі. Я хочу ще публічно підтвердити, що це була ваша ідея", - сказав він, звертаючись до українського президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА