12:26 03.07.2015

Затримано сина голови Апеляційного суду Києва, який є автором SMS із зазначенням про прийняття судових рішень - Генпрокуратура

2 хв читати
Затримано сина голови Апеляційного суду Києва, який є автором SMS із зазначенням про прийняття судових рішень - Генпрокуратура

Силовики затримали сина голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка Дмитра Чернушенка, який є автором SMS-повідомлень із зазначенням про прийняття певних рішень цим судом.

"Слідчі Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ 2 липня 2015 р. в порядку ст. 208 КПК України затримали автор SMS-повідомлень, сина голови Апеляційного суду. Києва А. Чернушенко. У цих SMS-повідомленнях містилися вказівки про прийняття рішень у судових справах, розглянутих Апеляційним судом Києва, які отримував суддя Апеляційного суду Києва А. Чернушенко", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури у п'ятницю.

За інформацією прес-служби, встановлено, що протягом січня 2013 – червня 2015 рр. Д. Чернушенко зі свого мобільного телефону надсилав SMS-повідомлення судді Апеляційного суду Києва А. Чернушенку з вказівками щодо прийняття рішень у справах, що перебувають у розгляді в суді.

Надалі А. Чернушенко здійснював втручання в автоматизовану систему документообігу суду "АСЕД Апеляція" з метою штучного розподілу справ і визначення себе головуючим або суддею у складі колегії, що розглядає зазначену справу, щоб мати можливість приймати завідомо неправосудні рішення (постанови).

Наразі затриманий Д. Чернушенко перебуває в СІЗО, протягом 24 годин після затримання йому мають оголосити підозру у скоєнні кримінальних злочинів, після чого будуть підготовлені документи для звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура 24 червня повідомила голову Апеляційного суду Києва А. Чернушенка про підозру у скоєнні тяжких кримінальних злочинів. Генпрокурор Віктор Шокін звернувся до парламенту з поданням про дозвіл на затримання та арешт судді.

30 червня Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт А. Чернушенка.

Голову Апеляційного суду Києва підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) і ч. 2 ст. 375 (ухвалення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України.

Під час обшуків 19 червня в А. Чернушенка були виявлені $6,5 тис., які він ховав у мантію і стверджував, що це його особисті кошти.

Пізніше обшук в одному з будинків голови Апеляційного суду Києва виявив зброю і патрони (без дозволу), постанови суду з грифом "секретно", документи на використання значних сум коштів на будівництво, талони на пальне та ін. Крім цього, в триповерховому будинку, що належить родині судді, встановлено ексклюзивні меблі (вартість кухонних меблів становить 178 тис. грн, шафа в кімнаті коштує 50 тис. грн), зберігається нова побутова техніка в упаковці. На території ділянки виявлені два легкових автомобіля Jeep Rubicon і Mercedes-Benz G.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА