15:51 03.07.2015

Шкіряк вважає за необхідне взяти під контроль Широкине після відходу бойовиків

1 хв читати
Шкіряк вважає за необхідне взяти під контроль Широкине після відходу бойовиків

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявляє, що відступ бойовиків із села Широкиного (Донецька обл.) є тимчасовою тактичною метою, тому українським військовослужбовцям необхідно взяти під контроль цей населений пункт.

"Відступ бойовиків із Широкиного, швидше за все, має тимчасову тактичну мету. По-перше, перегрупування сил і можливість відпочинку для російських найманців, які за останні місяці зазнали в районі цього населеного пункту значних втрат у живій силі і техніці", - заявив З.Шкіряк на своїй сторінці у Фейсбук у п'ятницю.

Він також зазначив, що відступ може мати певну конкретну політичну мету, зокрема, "спроба демонстрації Заходу нібито "виконання домовленостей", враховуючи "демілітаризацію" Широкиного".

Він повідомив, що за оперативною інформацією, близько 4 тис. бойовиків і військовослужбовців регулярних частин Збройних сил РФ у напрямку Маріуполя базуються в районі Саханки і Новоазовська. З.Шкіряк припустив, що, враховуючи близьку відстань до позицій сил АТО, масштабні артобстріли з боку бойовиків можуть продовжитися у будь-який час.

"Тому треба використовувати паузу, щоб значно зміцнити наші позиції та взяти під контроль увесь населений пункт Широкине. При цьому не варто забувати, що колишні схрони і бліндажі терористів можуть бути заміновані", - заявив радник міністра.

Як повідомлялося, в штабі АТО підтвердили відхід незаконних збройних формувань з с.Широкиного на схід від Маріуполя Донецької області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА