16:21 06.07.2015

ЄБРР може увійти до капіталу Райффайзен Банк Аваль – повідомлення ЄБРР

2 хв читати
ЄБРР може увійти до капіталу Райффайзен Банк Аваль – повідомлення ЄБРР

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розглядає можливість здійснення інвестиції в акціонерний капітал ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" (РБА), другий за величиною банк України із західним капіталом, для отримання суттєвої міноритарної участі.

Як зазначається в повідомленні банку в понеділок, відповідний проект рада директорів ЄБРР планує розглянути 22 липня.

"Пропонований проект, поряд із запланованим внеском у капітал материнського Raiffeisen Bank International (RBI), підтримають стратегію розвитку РБА і дадуть сильний позитивний сигнал для ринку в період важкої політичної та економічної кризи в Україні", – зазначає ЄБРР.

Вартість можливої інвестиції банку в РБА наразі не розголошується.

Райффайзен Банк Аваль, заснований у 1992 році, має близько 670 відділень у країні, обслуговуючи майже 3 млн клієнтів. На кінець травня 2015 року Raiffeisen Bank International (Австрія) володів 96,5% акцій банку.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року за розміром активів РБА посідав сьоме місце (52,8 млрд грн) серед 133 банків країни, його статутний капітал становив 3 млрд 2,775 млн грн, власний капітал – 4 млрд 105,24 млн грн.

Акції РБА станом на 15:00 торгувалися на Українській біржі за курсом 0,0898 грн за штуку, що еквівалентно капіталізації в 2,692 млрд грн.

Raiffeisen Bank International – дочірня структура Raiffeisen Zentralbank Österreich Aktiengesellschaft (RZB), якій належить близько 60,7% звичайних акцій RBI. Акції RBI котируються на Віденській фондовій біржі. RZB, у свою чергу, є центральною установою австрійської банківської Raiffeisen – найбільшої банківської групи в Австрії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА