14:11 07.07.2015

Група СКМ завершила 2014 р. з консолідованим доподатковим збитком $1,84 млрд

2 хв читати
Група СКМ завершила 2014 р. з консолідованим доподатковим збитком $1,84 млрд

Консолідований збиток до оподаткування Групи СКМ, найбільшого українського холдингу, за підсумками роботи в 2014 році становив $1,840 млрд, тоді як у 2013 році прибуток Групи становив $1,205 млрд, йдеться в повідомленні СКМ у вівторок.

"Вперше за довгий час Група закінчила фінансовий рік не з прибутком, а зі збитками у розмірі $1840 млн. Такі результати були наслідком загального спаду української економіки і відбуваються на території країни військових дій", – наводиться в документі коментар генерального директора СКМ Олега Попова.

Згідно з релізом, валовий дохід у минулому році в доларовому вираженні скоротився на 24,6% – до $18,457 млрд.

Витрати з податку на прибуток Групи становили $0,181 млрд порівняно з $0,65 млрд роком раніше, однак сумарно розмір податків і зборів, виплачених підприємствами Групи до бюджетів усіх рівнів, зріс з 28 млрд грн до 32,4 млрд грн.

"Незважаючи на украй важкий для українського суспільства і економіки країни 2014 рік, Група СКМ направила на виплату податків рекордну суму – 32,4 млрд грн у бюджети всіх рівнів і позабюджетні фонди, вчасно і в повному обсязі платила заробітні плати в розмірі вище середнього у країні, проводила капітальні та соціальні інвестиції", – зазначив О. Попов.

СКМ нагадує, що середня заробітна плата на підприємствах Групи в 2014 році становила 5,9 тис. грн, що на 70% вище середнього рівня у країні, соціальні інвестиції збільшилися на 10% – до 6,6 млрд грн, зокрема інвестиції в безпеку праці та охорону навколишнього середовища становили 5,8 млрд грн.

Компанія СКМ - управляюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні та транспортному бізнесі.

До Групи СКМ входять компанії "Метінвест" (ГМК) і ДТЕК (енергетика), банк ПУМБ. страхові компанії АСКА і АСКА-Життя", "Укртелеком", телекомунікаційна група Vega, Медіа Група Україна", "ЕСТА Холдинг (нерухомість), "Український Рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), "Харвіст" (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг "Портінвест" та інші.

Акціонером СКМ зі 100% пакетом акцій є бізнесмен Рінат Ахметов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА