17:51 07.07.2015

Відсторонений глава Державіаслужби просить Генпрокуратуру перевірити законність його усунення, розмір морального збитку оцінює в 1 млн грн

3 хв читати
Відсторонений глава Державіаслужби просить Генпрокуратуру перевірити законність його усунення, розмір морального збитку оцінює в 1 млн грн

Відсторонений від виконання обов'язків глава Державної авіаційної служби (Державіаслужби) Денис Антонюк звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити законність його усунення з посади і вирішити питання наявності в діях голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі ознак кримінального правопорушення.

Копію звернення Д.Антонюк розмістив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він стверджує, що присутність глави Одеської ОДА на засіданні комісії з видачі прав на експлуатацію повітряних ліній проходила з порушеннями регламенту її роботи.

"Не будучи представником жодної з авіакомпаній, не дотримуючись встановленого порядку участі в роботі комісії та не повідомляючи про свій інтерес до порядку денного засідання, а також використовуючи службове становище, до місця проведення засідання прибув глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі", - пише Д.Антонюк.

За його словами, керівник Одеської області незаконно звинувачував його в "корупції і непрофесіоналізмі".

У свою чергу, Д.Антонюк звинуватив М.Саакашвілі в тому, що той захищає інтереси авіакомпанії "Атласджет Україна".

"Враховуючи, що бурхлива реакція М. Саакашвілі була викликана відмовою комісії в наданні ТОВ "Авіакомпанія "Атласджет Україна" прав на експлуатацію повітряної лінії Одеса-Стамбул, а ця компанія є компанією з турецьким капіталом, ще під час президентства Саакашвілі в Грузії майже повністю окупував авіаційну галузь, стає зрозумілим, чиї інтереси обстоює глава Одеської облдержадміністрації в сфері, на яку його компетенція не поширюється", - зазначено у зверненні до Генпрокуратури.

Таким чином, відсторонений глава відомства угледів у діях М. Саакашвілі зловживання службовим становищем, що виражалося в тому, що той намагався вплинути "на ухвалення комісією рішень в інтересах однієї авіакомпанії".

На його думку, єдиною причиною усунення його з посади є "безпідставні публічні заяви державного службовця, спрямовані на завдання репутаційного збитку".

Загальний розмір морального збитку Д.Антонюк оцінив у 1 млн грн.

Таким чином, глава Державіаслужби попросив генерального прокурора Віктора Шокіна перевірити законність його усунення з посади і дати оцінку діям глави ОДА М.Саакашвілі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 2 липня усунув з посади главу Державіаслужби Д.Антонюка на період службового розслідування.

Глава Одеської ОДА М. Саакашвілі на засіданні комісії Міністерства інфраструктури з видачі призначень 26 червня вимагав від Державіаслужби конкурентно розподіляти призначення на авіамаршрути. Крім того, він звинуватив Д.Антонюка в упередженості при розподілі призначень на авіамаршрути і лобіюванні інтересів свого колишнього роботодавця авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". Проте Д.Антонюк відкинув ці звинувачення.

Пізніше президент України Петро Порошенко повідомив, що глава Державіаслужби буде відсторонений від виконання посадових обов'язків під час розслідування діяльності. Проте, за словами М. Саакашвілі, на засіданні транспортного комітету Ради 1 липня Д.Антонюк відстоював законодавчу норму, згідно з якою Державіаслужба може відмовити в дозволі на польоти новим авіакомпаніям, якщо дохід наявних зменшується.

"Крім того, що поява Д.Антонюка у Верховній Раді в офіційній якості керівника Державіаслужби є прямим ігноруванням рішення президента України, уся ситуація виглядає як знущання з інтересів суспільства"., - написав М. Саакашвілі 1 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА