14:43 08.07.2015

Яценюк: Через 45 днів має бути повністю імплементовано нову схему проходження вантажів у портах

2 хв читати
Яценюк: Через 45 днів має бути повністю імплементовано нову схему проходження вантажів у портах

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам зареєструвати в Міністерстві юстиції всі необхідні зміни для спрощення процедури проходження вантажів в українських портах.

"Уряд ухвалив чотири постанови і зараз необхідно, щоб Міністерство аграрної політики, Міністерство екології та природних ресурсів, Міністерство фінансів на виконання рішень уряду невідкладно змінили свої внутрішні бази і зареєстрували в міністерстві юстиції зміни", - заявив А. Яценюк під час засідання Кабінету Міністрів України в середу.

За його словами, через 45 днів в Україні має бути повністю імплементовано нову схему, що відповідає європейським стандартам, щодо проходження вантажів в українських портах.

"Думаю, через 45 днів ми поїдемо в порт і подивимося, яким чином здійснюється оформлення вантажів", - резюмував прем'єр-міністр.

Як повідомлялося з посиланням на першого заступника міністра інфраструктури України Юрія Васькова, заплановано скорочення часу оформлення суден вантажів у морських портах за рахунок впровадження низки заходів.

Так, прийнято рішення про ліквідацію комісійного огляду на борту судна, скасування процедури хімічного контролю ізольованого баласту і приведення таких процедур до європейських норм; спрощення процедур оформлення яхт і дозвіл протягом 30 днів перебувати яхтам в українських портах незалежно від особи, якій належить судно, з метою розвитку туристичної привабливості.

Також заплановано розвиток перевезень внутрішніми морськими шляхами за рахунок скасування фінансової гарантії доставки вантажу, мінімізація контрольних процедур, впровадження електронного документообігу при оформленні вантажів, забезпечення оформлення контейнерів до завантаження на автотранспорт або залізничну платформу тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА