11:27 09.07.2015

Ірпінський суд виправдав екс-ректора Податкової академії Мельника – депутат Суслова

2 хв читати
Ірпінський суд виправдав екс-ректора Податкової академії Мельника – депутат Суслова

Ірпінський міський суд виправдав колишнього ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника, викритого у хабарництві влітку 2013 року, повідомила народний депутат Ірина Суслова (позафракційна).

"Те, що відбулося в Ірпінському міському суді 8 липня, а саме - зняття всіх обвинувачень з колишнього ректора Податкової академії Петра Мельника, є черговою поразкою Революції гідності", - прокоментувала В.Суслова відповідне рішення Ірпінського міського суду від 8 липня.

За її даними, раніше було знято арешт на майно П.Мельника, "а це десятки об'єктів нерухомості - квартири, будинки, земельні ділянки в Києві, Ірпені, Івано-Франківщині". "Виявилося, що у Мельника був навіть один мільярд доларів Зімбабве", - цитує депутата прес-служба партії.

В.Суслова висловила сподівання, що прокуратура подасть апеляцію на це рішення Ірпінського міського суду.

Як повідомлялося, колишнього ректора було затримано 27 липня 2013 року співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав і отримав від двох українців хабарі у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого ВНЗ.

1 серпня 2013 року Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на колишнього ректора надягли електронний браслет. П.Мельник став першою високопоставленою особою та першим арештантом у Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзахід. Між тим 9 серпня стало відомо, що він втік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня екс-ректор був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

1 квітня 2014 року глава МВС України Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що українські правоохоронці затримали в аеропорту П. Мельника по прибуттю з Лондона.

2 квітня 2014 року Печерський районний суд Києва оголосив ухвалу про продовження П.Мельнику терміну тримання під вартою до 30 травня з можливістю внесення застави.

24 червня 2014 року прес-служба МВС України повідомила, що справа П. Мельника була спрямована до суду.У червні справа П.Мельника було направлено до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА