17:44 09.07.2015

Порошенко: Запровадження електронної системи перепусток на Донбасі має прибрати корупцію

2 хв читати
Порошенко: Запровадження електронної системи перепусток на Донбасі має прибрати корупцію

Важливим кроком на шляху боротьби з корупцією в зоні проведення антитерористичної операції і на лінії зіткнення сторін на Донбасі президент України Петро Порошенко називає початок роботи електронної системи перепусток.

"Нарешті повинні зняти клеймо корупції з системи перепусток, де штучно затягувався час на оформлення для того, щоб позачергово, не безкоштовно провести кілька десятків осіб та отримати за них хабарі", - наголосив П. Порошенко під час наради, присвяченої боротьбі з корупцією та контрабандою на лінії зіткнення за участю представників силових відомств, представників Донецької, Луганської областей та волонтерів

При цьому глава держави наголосив на важливості налагодження реально ефективної роботи. "Сподіваюся, що система безпаперового оформлення перепусток, так само як і система електронних торгів, також не буде показухою. Мені показуха не потрібна - я її знайду і реакція на це буде миттєвою", - сказав він.

Основними критеріями ефективної роботи у цьому напрямі П. Порошенко назвав організацію прозорого перетину лінії дотику для гуманітарних вантажів як з України, так і від міжнародних організацій - Міжнародного комітету Червоного Хреста, представництв ЄС, ОБСЄ, програми ООН. "Мають бути встановлені нормативні терміни швидкого перетину лінії зіткнення і контроль за розповсюдженням гуманітарної допомоги", - сказав президент.

На переконання глави держави, контроль за розповсюдженням зазначених вантажів є надзвичайно важливим, оскільки вони поширюються виключно для мирного населення і безкоштовно. Абсолютно неприпустимим є факт їх розповсюдження через торгові точки на окупованих територіях, - наголосив він.

"Не можуть гуманітарні вантажі з'являтися на базарах і в захоплених окупантами супермаркетах для того, щоб бандити наживалися на бідах українців, що живуть на окупованих територіях", - сказав П. Порошенко.

Для забезпечення українців, що проживають на окупованих територіях, доступними за цінами продуктами, президент запропонував організувати роботу спеціалізованих логістично-гуманітарних центрів на пунктах пропуску. Глава держави доручив секретарю РНБО Олександру Турчинову найближчими днями провести нараду щодо організації їхньої роботи.

Глава держави зазначив, що через два тижні очікує конкретних напрацьованих пропозиції щодо виконання поставлених завдань. "На наступне засідання Контактної групи українська делегація має поїхати з чітким баченням, що ми робимо. Ми закриваємо кордони, боремося з контрабандою і робимо все для людей, що мешкають на окупованій території. Ми посилаємо гуманітарні вантажі, а там, де нам не дозволяють, - робимо логістично-гуманітарні центри ", - резюмував П. Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА