20:17 10.07.2015

З полону звільнили 10 українських бійців у рамках обміну з "ЛНР"

2 хв читати
З полону звільнили 10 українських бійців у рамках обміну з "ЛНР"

Київ. 10 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко повідомив про те, що з полону звільнено 10 українських військових.

"Друзі, хороша новина - з полону звільнено 10 наших хлопців із 17-ої танкової бригади, батальйону "Айдар", 40-ої бригади, 43-ої бригади", - написав він на сторінці у Фейсбук у п'ятницю.

Глава держави назвав прізвища звільнених: Шанідзе, Бондарук, Семенюк, Швирев, Пархоменко, Нігматуллін, Різаєва, Харатін, Ткаченко, Старцев.

"Уже скоро їхні сім'ї зможуть обійняти героїв", - зазначив П. Порошенко.

У свою чергу, прес-центр Служби безпеки України повідомив, що звільнення заручників відбулося в селищі Щастя (Луганська обл.) у рамках Мінських домовленостей, про що глава СБУ Василь Грицак доповів президентові України.

За даними СБУ, серед звільнених - 8 військовослужбовців із 17-ої танкової бригади, батальйону "Айдар", 40-ої бригади, 43-ої бригади і два волонтери.

"Обмін відбувся у форматі "10 на 10", - зазначає прес-центр СБУ.

Водночас, як повідомляє "ЛуганськІнформЦентр", обмін полоненими за формулою "10 на 10" відбувся в п'ятницю поблизу міста Щастя біля мосту на стороні "ЛНР". Обмін відбувся під спостереженням представників СММ ОБСЄ в Україні. З українського боку була присутня народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Геращенко.

У свою чергу, прес-служба громадського руху "Український вибір" повідомляє, що "відбувся обмін полоненими, організований групою Медведчука. 10 військовослужбовців ЗСУ було обміняно на 10 прибічників ЛНР". "Радник заступника міністра оборони України Василь Будик, який проводив обмін, заявив: "Сьогодні в н.п. Щастя в результаті переговорів, які провів Віктор Медведчук у Луганську, вдалося домовитися про звільнення 10 українських військовослужбовців", - зазначає прес-служба і нагадує, що В.Медведчук входить до робочої групи з гуманітарних питань, створеної для реалізації Комплексу заходів з виконання Мінських угод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вирушить з візитом на Близький Схід

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА