19:39 14.07.2015

Порошенко підписав поправки до закону про прокуратуру - прес-секретар президента

3 хв читати
Порошенко підписав поправки до закону про прокуратуру - прес-секретар президента

Президент України Петро Порошенко у вівторок увечері підписав ухвалені 2 липня Верховною Радою зміни до закону про прокуратуру, яким, зокрема, передбачається зменшення кількості прокурорів у країні до 10 тис. до 2018 року, повідомляє прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко

"Президент щойно підписав поправки до закону про прокуратуру - у присутності Віктора Шокіна (генпрокурор - ІФ) та Давида Сакварелідзе (заступник генпрокурора - ІФ). Закон створює нові можливості для очищення прокуратури, дозволить вже днями розпочати конкурс з масштабного кадрового оновлення системи", - написав С.Цеголко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Водночас, як повідомляється на сайті глави Української держави, коментуючи підписання цього закону, президент зазначив: "Нашою спільною роботою розпочинається реформування радянської системи прокуратури".

Глава держави подякував за величезну роботу, проведену з підготовки цього закону, а також висловив вдячність народним депутатам, які підтримали його.

"Прошу негайно розпочати впровадження цього закону, який дасть можливість сотням працівників ззовні стати прокурорськими працівниками через процедуру відкритого конкурсу и створити соціальні ліфти, які дадуть можливість діючим працівникам прокуратури через конкурсні комісії зайняти місце у прокурорському керівництві", - сказав П.Порошенко.

Президент наголосив, що його позиція як глави держави повністю збігається з позицією В.Шокіна та Д.Сакварелідзе щодо нульової толерантності до корупції. "Боротьба із корупцією на сьогодні є першим пріоритетом нашої діяльності, причому як всередині прокуратури, так і в цілому в країні. Перші результати, які сьогодні є і які є дуже обнадійливими, дадуть нам можливість і в подальшому працювати над очищенням влади", - заявив П.Порошенко.

Він також заявив про повну підтримку В.Шокіна та Д.Сакварелідзе. "Головне, що ви обидва маєте тверду підтримку президента і тверду підтримку суспільства. Оновлена прокуратура – це те, що суспільство хоче бачити", - сказав глава держави.

Говорячи про резонансну справу щодо затримання високопоставлених чинів прокуратури, П.Порошенко заявив: "Ця справа буде доведена до кінця. Це – принципова позиція генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди", - заявив президент.

Генеральний прокурор, у свою чергу, заявив: "Цей закон є першим правовим актом, який дозволить створити дійсно нову прокуратуру". "Буде нова хвиля боротьби з корупцією в прокуратурі, оскільки очищення прокуратури - вимога сьогодення", - наголосив він.

"Я, як генеральний прокурор України, буду все робити для повного очищення прокуратури. Упевнений, що ми разом з Давидом (Сакварелідзе - ІФ) та його підрозділом доведемо це до завершення", - заявив В.Шокін.

У свою чергу Д.Сакварелідзе висловив вдячність президентові за підтримку нової концепції реформ прокуратури України. За його словами, вже завтра розпочнеться реорганізація. "Реформу неможливо зупинити, вона отримала підтримку президента, громадськості, Віктора Миколайовича, і ми робитимемо все можливе, щоб система рухалася вперед, очищувалась", - сказав він.

Заступник генпрокурора зазначив, що позитивним рішенням стало створення спеціального управління з розслідування злочинів, вчинених прокурорами. "Вже є перші результати. Вже наші працівники повірили, що це можливо. Недоторканних немає", - заявив він.

Як повідомлялося, 2 липня Верховна Рада України прийняла зміни до закону про прокуратуру, що передбачає скорочення кількості прокурорів у країні до 10 тис. людей до 2018 року. "Загальна чисельність працівників органів прокуратури становить 15 тис. людей зі скороченням кількості прокурорів із 1 січня 2018 року до 10 тис. осіб", - йдеться в законі.

Народні депутати також дійшли компромісу і в законі закріпили норму щодо обрання антикорупційного прокурора. Обрання здійснює конкурсна комісія у складі 11 людей, з яких сімох обирає Верховна Рада, а чотирьох - рада прокурорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА