19:46 14.07.2015

Важливо створити міжнародний трибунал для притягнення до відповідальності винних у трагедії з малайзійським "Боїнгом" - Порошенко в розмові з прем'єром Канади

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко відзначає важливість створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у трагедії з малайзійським "Боїнгом", що сталася майже рік тому.

"Співрозмовники згадали про наближення річниці трагедії збитого літака MH17. При цьому президент П.Порошенко наголосив на важливості започаткування міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у цьому злочині", - повідомляє прес-служба глави Української держави про його телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Стівеном Гарпером.

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі. Президент України висловив вдячність за допомогу Канади в оснащенні та тренуванні українських військових, в лікуванні, реабілітації та наданні медичного обладнання. Він відзначив важливість посилення обороноздатності України для стримування подальшої ескалації.

Крім того, глава держави зазначив, що Україна неухильно дотримується Мінських домовленостей. Натомість, з іншого боку йде порушення режиму припинення вогню, триває утримування заручників, включно з Надію Савченко.

П.Порошенко подякував Канаді за постійну підтримку України, відзначив позитивну динаміку двосторонніх відносин після візиту С.Гарпера в червні цього року.

"Зокрема, президент України привітав спільні зусилля України та Канади, що дозволили пришвидшити підготовку угоди про вільну торгівлю. Стівен Гарпер подякував президенту за директиви прем'єр-міністрові України для укладення цієї важливої угоди", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники погодилися, що це відкриє нові економічні можливості для обох країн і відзначили необхідність їх подальшого розширення та поглиблення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА