11:36 16.07.2015

Національний музей історії ВВВ у Києві перейменовано в "Національний музей історії України в Другій світовій війні. Меморіальний комплекс" – Кабмін

1 хв читати
Національний музей історії ВВВ у Києві перейменовано в "Національний музей історії України в Другій світовій війні. Меморіальний комплекс" – Кабмін

Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни" в Києві перейменовано на "Національний музей історії України в Другій світовій війні. Меморіальний комплекс" у відповідності з законами про декомунізацію, наказом по Міністерство культури і думку громадськості, повідомляє прес-служба українського уряду.

"Рішення про перейменування музею прийнято на підставі законів про декомунізацію – "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років" та "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки", а також законів "Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій", "Про культуру", "Про музеї та музейну справу"; положення про Міністерство культури України", - йдеться в оприлюдненому в четвер повідомленні.

У прес-службі уряду зазначили, що зміну назви визначено наказом віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка від 16 липня 2015 року.

Крім цього, зазначається в інформації, в цьому рішенні також враховані результати громадського обговорення та круглого столу щодо зміни назви Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни", який відбувся 12 червня, а також подання від музею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА