16:00 16.07.2015

Міжнародна група слідчих до кінця року може дати кваліфікацію дій причетних до аварії борту МН-17 на Донбасі, передбачають в СБУ

1 хв читати
Міжнародна група слідчих до кінця року може дати кваліфікацію дій причетних до аварії борту МН-17 на Донбасі, передбачають в СБУ

У Головному слідчому управлінні Служби безпеки України прогнозують, що до кінця 2015 року буде ухвалено спільне погоджене рішення міжнародної команди слідчих із визначення провини і кваліфікації дій усіх причетних до аварії малайзійського "Боїнга" в Донецькій області минулого літа.

"Оскільки провадження розслідується спільною слідчою групою, то питання залучення осіб до кримінальної відповідальності вирішується за результатами оцінки зібраних доказів представниками чотирьох держав. Зараз ця робота триває, і я думаю, що до кінця року буде погоджене рішення щодо осіб, докази причетності яких до скоєння злочину отримані, а також кваліфікація їх дій", - повідомив на брифінгу в четвер у Києві заступник начальника ГСУ СБУ Віталій Маяков.

За словами В.Маякова, рішення про кваліфікацію буде ухвалено на спільній нараді слідчих держав, що беруть участь у розслідуванні.

"За результатами спільної наради всіх членів і керівників міжнародної слідчої групи буде ухвалено рішення щодо кваліфікації дій кожного, тому що провадження ведуться в усіх чотирьох країнах, зокрема і в Малайзії (а також в Україні, Бельгії та Голландії - ІФ) ", - сказав заступник начальника ГСУ СБУ.

При цьому він наголосив: "Міжнародна група слідчих зібрала докази, які дають можливість притягнути до кримінальної відповідальності конкретних осіб, а наступний етап - повідомлення про підозру або звинувачення. Це питання на стадії вирішення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

Ворог атакував Нікополь, постраждав чоловік - голова ОВА

Президент Грузії наклала вето на закон про "іноагентів"

Унаслідок ворожого обстрілу в Чернігівській області постраждав чоловік - голова ОВА

У Херсонській області окупанти скинули вибухівку з дрона, загинув чоловік, поранено жінку - голова ОВА

У Дніпропетровській області громадянин напав на військовослужбовця ТЦК, розпочато кримінальне провадження - Сухопутні війська ЗСУ

Ситуація на фронті залишається напруженою, від початку доби зафіксовано 66 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Міноборони запустило електронну чергу в ТЦК і СП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА