09:47 17.07.2015

Зброя, з якої було збито малазійський "Боїнг", могла потрапити до бойовиків лише з РФ

2 хв читати
Зброя, з якої було збито малазійський "Боїнг", могла потрапити до бойовиків лише з РФ

Пасажирський літак "Боїнг-777" "Малазійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий з контрольованою бойовиками території зі зброї, що могла потрапити лише з РФ, заявляє президент України Петро Порошенко.

"На жаль, цей цивільний літак і 298 людей на борту був цілью безжальної терористичної атаки з території, окупованої підтримуваними Росією бойовиками на сході України. Високотехнологічна зброя, з якої було збито літак, могла потрапити до рук терористів лише з Росії. Цього не могло статися без участі, без прямого наказу від вищого політичного і військового керівництва сусідньої держави", - йдеться в опублікованому в п'ятницю на офіційному сайті президента зверненні з приводу річниці трагедії з малазійським "Боїнгом".

За словами П. Порошенка, винні в катастрофі літака неминуче будуть покарані. "Рік тому ми дали клятву, що винні в трагедії будуть покарані. Це не порожні слова. Вбивці мають знати, що покарання є невідворотним", - наголосив глава держави.

Президент зазначив, що українці сприйняли цю катастрофу як особисту трагедію і висловлювали підтримку і щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих. "Наш моральний обов'язок із вшанування пам'яті полеглих - забезпечити справедливе покарання винних у збиванні літака", - наголосив він.

"Це злочин становить загрозу для всього міжнародного співтовариства. Справедливість має бути відновлена, і готовність захищати базові цінності має бути продемонстрована. Цей акт жорстокості не може мати прощення в сучасному світі. Нещодавно разом з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами Україна звернулася до Ради безпеки ООН з проханням заснувати міжнародний кримінальний трибунал щодо винних у злочинах, пов'язаних із катастрофою літака. Так само, як і весь останній рік, Україна готова і надалі надавати всю необхідну підтримку, інформацію, необхідну для притягнення винних до відповідальності", - резюмував П. Порошенко.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянини Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА