10:31 17.07.2015

Пивоварський: Україна має шанс потрапити в плани американських авіакомпаній у 2016 р.

2 хв читати
Пивоварський: Україна має шанс потрапити в плани американських авіакомпаній у 2016 р.

Україна в 2016 році може зацікавити американські авіакомпанії щодо виконання рейсів до країни, вважає міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

"Багато людей у мене запитали, що означає підписання договору про "відкрите небо" з США. Якщо коротко, то цей договір означає майже повну лібералізацію "неба" для українських та американських компаній, підвищення конкуренції (більш широкий вибір для пасажирів - ІФ) і створення нових можливостей щодо так званого званого код-шерінгу", - написав він на свій сторінці в мережі Facebook.

Міністр зазначив, що "завтра від цього не з'являться нові рейси до/з США, але є шанс для України потрапити в плани американських авіакомпаній на наступний рік".

А. Пивоварський додав, що необхідно також опрацювати з американськими авіакомпаніями питання створення регулярних рейсів та/або код-шерінгу.

"Є домовленість з американським Міністерством транспорту про те, що вони допоможуть", - сказав міністр.

Як повідомлялося, заступник державного секретаря США з економічних питань Кетрін Новеллі (Catherine A. Novelli) і міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський 14 липня підписали угоду про лібералізацію ринку повітряних перевезень між двома країнами (про "Відкрите небо" - Open Skies).

Угода зміцнює двосторонні економічні відносини і спрощує громадянське авіасполучення між США і Україною, це приклад міцних дружніх і партнерських зв’язків співробітництва між країнами, наголошувалося в повідомленні посольства США в Україні.

Угода про "Відкрите небо" сприятиме збільшенню кількості поїздок і торгівлі, підвищенню продуктивності праці і стимулюванню появі високоякісних робочих місць та економічному зростанню. Воно передбачає усунення втручання держави в комерційні рішення про маршрути авіакомпаній, ціноутворення та "надає можливість операторам надавати більш доступне, зручне та ефективне обслуговування споживачів у польотах".

США раніше підписали угоди Open Skies з більш ніж 115 партнерами в усьому світі.

Розпорядження про підписання угоди було схвалено урядом 8 липня та оприлюднено 10 липня. Кабінет Міністрів уповноважив А. Пивоварського на підписання угоди, дозволивши "вносити в текст у разі потреби зміни редакційного характеру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА